Välkommen till furstendömet Lorenzburg!

Furstendömet

Mikronationen furstendömet Lorenzburg var tidigare känd som stadsdelen Lorensberg i Karlstad och är nu en konstitutionell monarki som omgärdas av, men är självständigt från, konungariket Sverige. Befolkningen uppgår till ungefär 1700 medborgare och det språk som talas är mestadels svenska. Lorenzburg upptar en yta av drygt 11 hektar.

Furstendömet är litet men stabilt och har inte varit inblandat i väpnade konflikter på flera hundra år. Landet är en demokrati med ett mindre råd som hanterar både större och mindre angelägenheter. Den regerande dynastin är furstliga ätten von Fräähsen zu Lorenzburg. Landet saknar kung och regenten tituleras furste eller prins.

Fanan

Landets flagga är en korsfana med två blå  och två röda fält delade av ett kors i guld. Övre högra fältet (flaggan sedd framifrån) blått med konstellationen ”corona borealis” (Nordens Krona) i guld. Nedre högra fältet är rött och upptas av en grön ärta krönt av en gyllene krona. Den gröna ärtan kan också symbolisera jorden medan stjärnorna ovan symboliserar himlen. Ärtan anspelar på prinsessan på ärten och är en påminnelse om att även små ting kan åstadkomma stora förändringar. Ärtan återfinns också i Riksvapnet.

litet riksvapenLilla Riksvapnet

Lorenzburg är ett populärt turistmål på grund av dess vänliga befolkning och små, men välskötta, skogar där man kan vandra och upptäcka små smultronställen.

Hjärtinnerligen välkommen att besöka Lorenzburg, här väntar äventyret bakom varje hörn!

btn_donateCC_LG

Annonser