Subventionera guldkanten eller brödkanten?

Prinsesspartiets kommentar till rut-avdraget:

Somliga människor har det fett. Dom har det gott. Dom har det tryggt och lugnt och säkert. Dessa människor kanske bor i stora hus, har flera bilar, sommarhus, båt. Kanske de åker på utlandssemestrar och låter ungarna ägna sig åt dyra fritidsintressen. Dessa rikingar har så mycket viktigt att göra och så mycket pengar att spendera att de inte kan/ vill städa själva. Bra då att rut-avdraget kan bidra med en liten guldkant som får vardagen att skimra lite extra: Nix-pix toaskrubbning och fönsterputs, smäll upp Cavan istället och lägg fötterna på soffbordet medans ”lilla mänschan” städar.

Somliga människor har inte så mycket fett på kroppen som de skulle behöva. Dom mår helt enkelt inte så gott. Dom är otrygga, vänder på slantarna och måste jaga arbetstillfällen eller stå i givakt i väntan på att bemanningsföretaget ringer. Dessa människor hyr kanske i andra hand, är kanske ensamstående, avstår från att gå till tandläkaren så att ungarna ska kunna få en vinterjacka. Kanske ungarnas skolutflykter kostar skjortan och innebär en månad utan frukt och grönt? De här människorna fattas resurser. Pengar, trygghet och ett uthärdligt liv fattas dom och dom tvingas ta subventionerat arbete hos rikingarna.

Nu är valet 2014 alldeles runt knuten. Jag hoppas, och jag tror, att svenska folket är innerligt trötta på en politik som subventionerar rikingens guldkant men inte fattiglappens brödkant. Prinsesspartiet kräver inte guld och gröna skogar. Vi kräver inte att alla ska få äta bakelser vid alla måltider. Vi kräver dock att vårt land börjar prioritera rätt: den fattiges bröd och trygghet är viktigare än rikingens dammfria dörrkarm. Rösta rätt. Rösta solidariskt.

Amen

Annonser