Rosa Politik

Prinsesspartiet står för en ”Rosa Politik”

Det finns många orättvisor och skevheter i samhället och de måste vi rätta till. Sådant arbete kan inte utföras av solister, det måste  göras som lag-aktivitet! En ”Rosa Politik” sätter alltid människan och miljön i främsta rummet, först därefter ska vi börja prata om tillväxt.

En Rosa Politik ser på människan ifrån två håll samtidigt: Vi är alltid individer men vi är samtidigt alltid en del av ett kollektiv. Vi kan inte vara enbart det ena eller det andra. Prinsesspartiets hållning är att individen och kollektivet är beroende av varandra och stöttar varandra i ömsesidig avhängighet. Vår förståelse är att friska, trygga, fria och bildade individer bidrar till ett öppet och generöst samhälle som kännetecknas av nyfikenhet, lekfullhet och omsorg om varandra. Prinsesspartiet vilar på en värdegrund som har en ”emancipatorisk” agenda och Emancipation betyder i det här sammanhanget:

  • Individens okränkbara frihet att leva, växa, lära och verka som människa.
  • Individens ansvar att bidra till andras liv, växande och lärande.
  • Kollektivets strävan efter öppenhet, välvillighet och gemenskap.
  • Kollektivets ansvar att tillgodose individens basala behov.

En Rosa Politik innebär solidaritet och en vilja till det goda för största möjliga antal människor. En Rosa Politik ansvarar för miljön, inte bara som råvaror för tillväxt men för dess egenvärde. En Rosa Politik ser med nyfikenhet och uppmuntran på människors strävan att förverkliga sig själva som individer men också som ansvarstagande och hyggliga medlemmar i ett kollektiv.

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s