Fastan och crèmekopparna

Idag är det alltså ask-onsdag och då börjar fastan enligt kyrklig tradition.
Jag är inte vare sig kristen eller kyrklig men jag gillar tanken med fastan då det är alltmer uppenbart att vi är i ett permanent tillstånd av överkonsumtion och överflöd. Vi äter ihjäl oss. Vi drabbas av cancer och diabetes och övervikt och hjärtsjukdomar till följd av vår kost och stressen som föds av den osunda jakten på prylar. Genom fastan väljer man frivilligt att öva sig i måttlighet under en längre eller kortare tid. Kanske avstår man från cigaretter eller godis? Kanske försöker man minska lite på facebook och slösurfandet? Tanken är att låta systemet vila ett slag. Både den inre kroppsliga och mentala miljön men också, utökat, den yttre miljön som bara har allt att vinna på människors måttlighet. Just i år avstår vi från socker/snask/bakverk etc här hemma i Majorna. Efter en hel vinter av tröstätande längtar man nästan efter att ”slippa” utsätta sin kropp för onyttigheter under ett tag!

Men så var det ju detta med tajmingen då…
Just idag, när fastan börjar, anländer tolv crèmekoppar med kungligt monogram. Resultatet av ett riktigt loppisfynd skulle man kunna säga! Vi får vänta med att inviga dem till dess fastan är över. Men det är okej, det är ju bara 40 dagar kvar!
8356904_fullscreen 8356903_fullscreen 8356909_fullsize

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

4 reaktioner på ”Fastan och crèmekopparna

  1. Fint. Vill bara påpeka skillnaden diabetes typ 1 (autoimmun, obotlig, fortfarande oklart varför man drabbas) och diabetes typ 2 (kan vara orsakad av fel kost och för lite rörelse, men det finns en hel del vältränade som drabbas). Diabetes har blivit ett löpsedelord och jag vill motverka skuldbeläggande av sjuka människor. Läs min bok. Kram!

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s