Ondskan perverterar kunskapen för sina egna syften

Knappast någon har väl missat den deprimerande nyheten att Ugandas president Yoweri Museven tidigare i vecka godkände lagen som gör homosexualitet straffbart med 14år – livstids fängelse? Stora delar av det internationella samfundet svarar med avsky och oro inför situationen i Uganda. Presidenten uppges ha känt tveksamhet inför lagen då det inte var uppenbart huruvida homosexualitet är medfödd eller ”inlärt” beteende. En svensk rapport från Karolinska Institutet ska slutligen ha påverkar presidenten att trots allt godkänna den nya lagen eftersom rapporten sägs uppge att homosexualitet inte är medfödd. Därmed  ”har de homosexuella förlorat sina argument i Uganda” menar presidenten. Prinsesspartiets favoritnemesis kristextremisten Christer Åberg jublar inför detta och menar att rapporten ”hjälpt presidenten att inse” att homosexualitet inte är medfödd. Alltså, menar Åberg, är den lagen legitim.

MEN:

Detta är nu inte riktigt hela sanningen. Rapporten som den Ugandiske presidenten stödjer sitt beslut på är endast sex sidor lång, alltså presenteras inte särskilt mycket material att ta ställning till utan publikationen är en sammanfattning av ett omfattande arbete på homosexualitet och tvillingar. Än mer besvärande för Museven och Åberg är att Niklas Långström, en av författarna till rapporten, tar starkt avstånd ifrån att deras forskning används på detta sätt och menar att ”presidenten helt misstolkat forskningsresultaten och missbrukar dem för att försvara ”oacceptabel, icke-demokratisk lagstiftning”. Långström menar också på sin facebooksida att det är oetiskt att försöka bota eller behandla homo-, bi- och transsexualitet.

Av detta drar jag slutsatsen att det är mycket viktigt att ständigt bevaka de mörka och bakåtsträvande krafter som försöker pervertera forskningen för egna syften. Därför måste vi göra oss av med all vidskepelse och istället se till att vi bygger vår världsbild på verklig kunskap snarare än dogmer som nedärvts genom årtusendena. Huruvida homosexualitet är helt och hållet medfött kvarstår, som rapporten visar, att verifiera men vi kan väl enas om att intolerans och elakhet med största säkerhet är ett inlärt beteende? Jag hoppas att forskning snart hittar ett sätt att bota och behandla ondskefulla och cyniska människor som president Yoweri Museven och Christer Åberg!

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

2 reaktioner på ”Ondskan perverterar kunskapen för sina egna syften

 1. ”Huruvida homosexualitet är helt och hållet medfött kvarstår, som rapporten visar, att verifiera men vi kan väl enas om att intolerans och elakhet med största säkerhet är ett inlärt beteende?”

  Mitt i prick!

  Det är faktiskt skitsamma huruvida homosexualitet är medfött eller inte, man bör rimligtvis få göra vilka val man vill what so ever – så länge man inte skadar någon annan. Att en och annan religiös fanatiker känner sig kränkt räknas inte… DET är självvalt.

  http://hakans-blogg.blogspot.se/2014/03/kanske-dax-att-ge-sig-pa-roten-till-det.html

  • Tjenare Håkan!
   Tack för din kommentar. Jag håller med dig angående innehållet i länken till din blogg. Så länge som Sandlund (och åsiktsfränder) kör på med samma gamla retorik kommer de inbjuda till övergrepp mot HBT-personer.

   Ta hand om dig,
   Frej

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s