Svensk Kristextremist glorifierar Ugandas dödsstraff för homosexualitet

Idag vänder det! Ljuset återvänder så sakteliga och vi går mot ljusare tider igen.

Medans norra halvklotet gläder sig åt att våren snart ska återvända med lite ljus och värme utgjuter den svenske Krist-extremisten Christer Åberg mörker och elände över homosexuella i Sverige. På bloggen APG29 lyfter han fram den artikel av Gun-Britt Johansson som publicerades på bloggen ”Ord i Tiden” igår:

Idag är det Uganda som är på tapeten. Men i rakt motsatt riktning. I Uganda är utlevd homosexualitet en brottslig handling. Så har det även varit i Sverige och andra länder, och läser vi i Bibeln så ser vi i gamla testamentet att Gud ansåg det vara ett brott mot naturen som skulle straffas med döden. Men vi vet också att Jesus Kristus dog för våra synder i vårt ställe så att vi skulle få frid med honom. Inte för att vi skulle fortsätta synda. I Uganda gäller alltså fortfarande denna syn och nu har en ännu strängare lag antagits. Nu kan till och med homosexuella handlingar i vissa fall föranleda dödsstraff. Det gäller återfallsbeteende samt smittobärare av HIV. Lagen som antagits innebär även att kampanjer och information blir bestraffningsbart. Alla hbt-aktivister tvingas på så sätt till tystnad, säger Frank Mugisha, talesperson Smug.

Och det fortsätter:

Det vi kan konstatera efter den här korta genomgången är att kontrasterna knappast, ens i någons vildaste fantasi, skulle kunna överträffa dagens verklighet! I land som Uganda skärps lagen. Livstids fängelse kan homosexuell aktivitet medföra och det blir även straffbart med någon form av sådan propaganda. I Sverige däremot kallar vi inte detta propaganda, utan vi ger denna rörelse rätt att forma lagar och att utbilda präster och biskopar. De ska utbilda läkare, sjuksköterskor och bibliotekarier. De upphöjs till en norm som går utanpå och över alla andra normsystem i samhället. De kan troligen även utbilda professorer och forskare, riksdagsmän och företagsledare.

Gemensamt för både Christer Åberg och Gun-Britt Johansson är alltså att de inte i strängaste ordalag fördömer att homosexuella fängslas och mördas, istället allierar de och skänker sitt godkännande till förövarna. Hatet är avgrundsdjupt och cynismen nattsvart. Det är uppenbart att en del människor förtjänar livet och att andra inte ska få rätten att äga liv och frihet. Jag ryser ända in i märgen när jag begrundar vidden av den smärta som dessa två personer helt oreflekterat önskar sina medmänniskor. Jag vänder mig till både Gun-Britt och Christer och kräver ögonblickligen att de ska ta avstånd från Ugandas lagar!

Frej von Fähsen zu Lorenzburg

btn_donateCC_LG

Annonser

2 reaktioner på ”Svensk Kristextremist glorifierar Ugandas dödsstraff för homosexualitet

  1. Du talar om saker som aldrig nämnts i blogginlägget. Blint hat och glorifiering är två exempel.

    1. Jag hatar inte homosexuella. Jag hatar synd eftersom Gud gör det.
    2. Jag glorifierar inte hårda straff. Gud har nåd till syndare. Vi skulle annars vara dödsdömda allihopa.
    3. Men för att synd ska förlåtas måste den erkännas och benämnas. Sedan lämnar man det och blir FRI. Det är den friheten dom ger sann glädje.

    I somras besökte jag Pride house en hel dag. Jag såg inga glada, levande människor, Inga ögon dom lyste förrän på eftermiddagen när jag kom hem till min församling och möttes av en levande syster! Tänk vilket värde evighetslivet har. Går inte jämföra med en kort tids njutning,

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s