Vill du ha möjligheten att äta tårta till frukost varje dag?

Det vill de överlevande efter tyfonen Haiyan på Filippinerna också.

Tänk dig att du vaknar en morgon och att det inte kommer vatten ur kranen. Du måste skippa duschen och tandborstningen blir något torr innan du irriterat skyndar iväg till skolan eller jobbet. Bilen startar inte så du bestämmer dig för att ta bussen. Bussen kommer inte och ingen vet varför transporten uteblir men irritationen stiger. Du bestämmer dig, tillsammans med alla andra den här morgonen, för att gå. Du inser att du borde tagit andra skor för regnvattnet forsar in och fötterna blir kalla.

Vid lunchrasten börjar alla känna lite lätt huvudvärk och inser att de inte druckit något vatten alls, men det går bra för man kan ju köpa juice eller mjölk att dricka till lunchen. MEN VAD TUSAN!? Alla lunchlådor är tomma! Alla restauranger och caféer har slut på mat!

Oduschad. Ont i huvudet. Hungrig. Lite darrig. Mycket irriterad. Har inte ens fått morgonkaffet för det fins ju för fanken inget vatten!

Alla hankar sig igenom dagen och tvingas gå hem eftersom ingen lokaltrafik fungerar ännu. Kalla och blöta fötter. Fel skor. Kalla kroppar. Kall nästipp (nästippen blir kall när man är hungrig). Yr av vätskebrist. Du kommer hem och upptäcker att där ditt hus fans ligger nu en brädhög. Det ryker lite ur ruinerna. Du springer för att se vad som hänt. Bankande huvudvärk: vätskebrist. Yr av hunger. Bankande hjärta när du ser en arm som sticker fram ur bräd- och stenhögen. Du springer fram. Där ligger din mamma/din pappa/din partner/ditt barn eller någon annan du känner och älskar. Du sträcker dig efter mobiltelefonen. Batteriet är slut. Samtidigt slocknar gatljusen eftersom elnätet kollapsar.

Du står i mörkret. Ditt kvarter ligger i ruiner. Dina nära och kära ligger döda i resterna av ditt hem. Du är oduschad. Hungrig. Lider av vätskebrist. Kalla fötter/fel skor. Natten sänker sig och med den kommer frosten. Du är hemlös. Ensam. Utsatt

På Fillippinerna slogs själva landet sönder av naturens krafter.
Skänk det du kan avvara till röda korset. En tia räcker om det är allt du kan bidra med.

Tack!

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

6 reaktioner på ”Vill du ha möjligheten att äta tårta till frukost varje dag?

  1. Eller så kan du och ni andra gå in på C.O.S facebooksida och se vad som står om deras arbeta på Filippinerna. Skänker man till dem går ALLT oavkortat till hjälp med mat och vatten. Kenneth Bergstedt, som driver barnhem där är verkligen engagerad och arbetar för att barn och människor där ska få en bra tillvaro. Det på heltid och utan att överge dem senare. 🙂

    https://www.facebook.com/groups/cosbohol/?fref=ts

  2. Ping: Lite diverse | Hermeticon

  3. Ping: Och så | Zen to the Bones

  4. Ping: joo | bossesattva

  5. Ping: absolut | The Movement Grimoire

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s