Ärtan är mäktigare än Svärdet!

Prinsessa med ärta
Det var en gång en prins som bodde ensam i ett slott. Han sökte land och rike runt efter en prinsessa att gifta sig med men det gick ju sådär eftersom prinsessor inte växer på träd precis. Prinsen blev deprimerad. Han började tröstäta och spela tv-spel hela dagarna och till slut hade han glömt varje tanke på att finna sitt livs kärlek.

En regnig kväll knackade det på porten och där stod en genomblöt flicka och påstod, utan att darra på den regnvåta manschetten, att hon var en äkta prinsessa. Ja ni har säkert redan gissat det: flickan blev inbjuden på en kopp te innan hon fick gå marsch i säng för det var sent och fina flickor ska inte sitta uppe och uggla hela nätterna.

Prinsens lilla mamma, drottningen, var en slug kvinna. Hon bäddade gästsängen med tjugo madrasser och tjugo ejderdunsbolster och, som kronan på verket, gömde hon en ärta längst underst.

Månen vandrade. Stjärnorna blinkade. Tuppen gol och dagen grydde. Flickan klagade över frukost-latten att hon sovit så dåligt hela natten. Hon var blåslagen, öm, hade legat på någonting hårt! Då log prinsen. Han visste att han hittat sin prinsessa. Alla vet ju att bara äkta prinsessor är så ömtåliga att de kan känna en ärta genom tjugo madrasser och tjugo ejderdunsbolster!

Ärtan är mäktigare än Svärdet!
Det är lätt att tappa sugen i den här galna världen. Rika typer snor alla andras grejer och de stora företagen skräpar ner väldigt väldigt mycket. Dessutom slåss folk och lever rövare med varandra fast de egentligen borde kramas och hjälpas åt. Men var inte rädd! Var inte ledsen! Även små gärningar av godhet gör skillnad fast du kanske inte tror det.

Prinsesspartiet handlar inte om dom rika och mäktiga. Vi allierar oss hellre med den oansenliga ärtan och dess fantastiska förmåga att vara obekväm för maktens bakdelar även om den är liten!

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s