Blondinbella och dubbelmoralen

Blondinbella lanserar en bok och en hemsida som ska ”hjälpa unga människor att ta kontroll över sin ekonomi”. Hon har tidigare hävdat att hon gått från Shopoholic till Save-o-holic och menar att man kan spara sig till en förmögenhet. Samtidigt gör Blondinbella reklam för en stor bredd av onödiga och dyra produkter på sin blogg (som läses främst av väldigt unga tjejer). Kontentan blir att det skorrar något falskt när fröken Löwengrip förespråkar sparsamhet men samtidigt uppmanar sina unga läsare att spendera alla sina pengar på smink, smycken och kläder. Är det bara jag som reagerar på dubbelmoralen i detta? Att hon dessutom startar en tjänst för att ge råd kring personlig ekonomi är ju rent skrattretande då hon, så att säga, är mer betjänt av att ungdomarna handlar hennes produkter än av att de sparar.

Dubbelmoral innebär inte att man är dubbelt så moralisk som andra, det innebär snarare att man glider mellan två olika parallella  moraliska spår. De går sida vid sida men möts aldrig: det som sägs och det som görs är inte riktigt i fas med varandra. Blondinbella borde skämmas så kinderna glöder över det oerhörda och oetiska i sitt handlande. Men, som människor som saknar skrupler, sover hon nog gott om nätterna trots allt.

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

btn_donateCC_LG

Annonser

8 reaktioner på ”Blondinbella och dubbelmoralen

 1. Jag förstår den biten. Dock förstår jag inte varför dessa brudar inte själva inser detta.
  Ser de inte själva hur falskt att blir och låter hela tiden. Tydligen missar det den stora kakan.
  De ser inte helheten i något. Ibland kan fokus kring att tjäna pengar vara så stort att man missar poängen med det hela.

  • Ja det är märkligt att de säljer ut sin egen värdighet genom dubbelmoralen. Och att tjäna pengar på väldigt unga människor på det där sättet är verkligen inte sjysst. Ungarna ser ju upp till de här tjejerna och söker deras godkännande.

 2. Det blir bara dubbelmoral om du drar saken till sin spets. Ingenstans påstår Blondinbella att man inte ska köpa något överhuvudtaget. För då t.ex. svälter man ju och går i trasiga kläder. Blondinbella unnar ju sig själv saker. Men bara för att man köper saker så behöver man inte, som du skriver, ”spendera alla sina pengar”. Det finns något där emellan också. Och jag hoppas du håller med, att man kan spara pengar även fastän man köper saker, så länge man inte spenderar alla pengar. Eller vad tror du?

  • Men Karl,
   Självklart kan man ju unna sig att köpa nån liten grej ibland, man måste ju få känna att man lever. Men det är väl ändå skillnad på att äta och köpa kläder för sin överlevnad och att vanvettigt konsumera kläder, smink, smycken och prylar? Och att därefter få rådgivning om sparande av den personen som ville kränga sakerna till dig är väl ändå lite magstarkt? Jag håller fast vid att detta är den värsta typen av dubbelmoral som profiterar på väldigt unga människor.

   • Vem sa att samma person skulle använda sig av båda hennes tjänster? Jag är inte shopoholic och kan ta tips på fina saker att unna mig. Medan personer med det problemet får veta att det finns hjälp att få och att fler personer har samma problem. Hon får ge vidare det hon lärt sig och samtidigt tjäna pengar på det, vad är det för fel med det? Hon är ju inte den enda som gör så menar jag. Och hon har ju en bred publik och försöker möta dem flestas intresse. Tummen upp för det.

    • Samma personer kanske inte använder sig av hennes tjänster men HON erbjuder ju tjänster som är direkt i motsättning till varandra. Hon hetsar folk att handla hennes prylar samtidigt som hon manar till sparsamhet. Det är det som kallas dubbelmoral. Jättebra att tjäna pengar, det måste vi alla, men jag menar att detta är en moraliskt problematisk situation. Jag tar den positionen och håller fast vid den.

 3. Ping: 1 | bossesattva

 4. Ping: 2 | The Movement Grimoire

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s