Privata dödspatruller utrotar homosexuella

945160_606628346044639_668297239_n1Bilden återfinns på Spectrumh.org

Prinsesspartiet skriver brev till Regeringen:

Vi måste känna en stigande fasa när vi betraktar vår samtid och de starka fascistiska krafter som är på uppgång. Efter att Putin givit sitt godkännande till en lag som förbjuder ”homo-propaganda” är det numera i princip förbjudet att vara sig själv i det offentliga. Man tvingas leva sitt liv i lögn och låtsas vara någon man inte är eftersom man annars riskerar att arresteras. Det räcker att man säger att man är homosexuell, eller att man har regnbågsfärgade hängslen på sig. Rapporter om misshandel och övergrepp mot HBTQ-personer skvallrar om att polismakten ofta deltar i dessa våldsamheter i syfte att kväsa organisationer som protesterar mot behandlingen av homosexuella.

Den nya lagen, parad med polisens ovilja att ingripa mot övergrepp, öppnar upp för privata dödspatruller som kontaktar unga homosexuella på nätet för att stämma möte. När offret dyker upp torteras och förnedras hen medan misshandeln dokumenteras och distribueras på nätet. Enligt Svenska Dagbladet är det organiserade nynazister, ledda av den ultranationalistiske Maxim Martsinkevich, som ligger bakom den här metoden att locka fram och misshandla tonåriga HBTQ-personer.

Som bög och Svensk är det en dubbel skam att på avstånd bevittna dessa avskyvärda brott mot de mänskliga rättigheterna. Blodet isar sig när jag tänker på att jag, som lever i relativ frihet och trygghet, kan gå hand i hand med min pojkvän utan att behöva utstå mer än lite glåpord, medan människor misshandlas och mördas bara något land härifrån. Som Svensk skäms jag så det svider i mitt inre. Jag skäms över att detta land, som har en så lång tradition av att stå upp för för mänskliga rättigheter, nu reducerats till den flataste och uslaste feghet. Jag skäms över att detta land, som kämpat för emancipation och jämlikhet, nu vänder ryggen till och låtsas som det regnar. Jag skäms över hyckleriet när man i detta land talar stort om att byta namn på Arlanda till Raoul Wallenberg, för att hylla dennes insatser i mänsklighetens tjänst, men samtidigt låter bli att protestera när grannländer kränker basala mänskliga rättigheter.

I våra makthavare ser vi inte längre människor som aktivt och passionerat slåss för det goda och det sanna och det vackra. Regering och Riksdag verkar vara alltför upptagna av att schackra om procent och att bevara status quo. Som Svensk, som HBTQ-person och som människa kräver jag nu att våra folkvalda reser sig upp och säger med emfas:
Nej Putin, detta är inte okej!

Kommer det ändra någonting? Antagligen inte, men det sänder signalerna om att vi inte ställer oss bakom den världsbild och människosyn som tillåter att medborgare trakasseras och förnedras och mördas. Ryssland och hennes meningsfränder måste förstå att de är ensamma i detta avskyvärda förtryck. Ryssland måste få veta att övriga världen ser med äckel och fasa på det som sker inom hennes gränser. Ryssland måste få veta detta idag. Jag uppmanar därför våra politiker att ta sitt ansvar, som de främsta makthavarna i det här landet men också som föräldrar, syskon och vänner till HBTQ-personer, att stå upp och låta Sverige göra sin röst hörd:
Nej Putin, detta är inte okej!

Skriv brev till Statsministern du också!

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

2 reaktioner på ”Privata dödspatruller utrotar homosexuella

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s