Prinsesspartiet på Värmland Pride

Unknown

Idag smattrar regnbågsflaggorna i vinden när det Värmländska HBTQ-samfundet går ut på gatorna för att manifestera sin rättighet att synas och vara den de är. Självklart är Prinsesspartiet med i Karnevalyran!

Prinsesspartiet står för en ”Rosa Politik

En Rosa Politik ser på människan ifrån två håll samtidigt: Vi är alltid individer men vi är samtidigt alltid en del av ett kollektiv. Vi kan inte vara enbart det ena eller det andra. Prinsesspartiets hållning är att individen och kollektivet är beroende av varandra och stöttar varandra i ömsesidig avhängighet. Vår förståelse är att friska, trygga, fria och bildade individer bidrar till ett öppet och generöst samhälle som kännetecknas av nyfikenhet, lekfullhet och omsorg om varandra. Prinsesspartiet vilar på en värdegrund som har en ”emancipatorisk” agenda och Emancipation betyder i det här sammanhanget:

  • Individens okränkbara frihet att leva, växa, lära och verka som människa.
  • Individens ansvar att bidra till andras liv, växande och lärande.
  • Kollektivets strävan efter öppenhet, välvillighet och gemenskap.
  • Kollektivets ansvar att tillgodose individens basala behov.

En Rosa Politik innebär solidaritet och en vilja till det goda för största möjliga antal människor. En Rosa Politik ansvarar för miljön, inte bara som råvaror för tillväxt men för dess egenvärde. En Rosa Politik ser med nyfikenhet och uppmuntran på människors strävan att förverkliga sig själva som individer men också som ansvarstagande och hyggliga medlemmar i ett kollektiv. Det är varje människas rättighet, och ansvar, att bli den goaste och bästa och mest upplysta människa hen kan bli för det är individen som är samhällets minsta beståndsdel.

Är du i Karlstad så kan du väl komma till Pride-Park på Sandgrundsudden? Det bjuds både allvar och lek i programmet, bland annat ska Prinsesspartiet prata om vikten av solidaritet, så ta med picknick-korgen och gå ut i solen vettja!

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s