Erik drivs till hemlöshet på grund av sin homosexualitet

Min vän Erik är en fin kille, nyfiken, öppen, konstnärlig, känslig och hygglig. Erik bor i ett kollektiv i Hjällbo – Göteborg men på senare tid har hans boendesituation blivit outhärdlig. På senare tid har Erik blivit förföljd och trakasserad för att han klär sig extravagant och för att han är bög. Folk har grabbat tag i hans kläder och hållit fast honom ”för att prata”, någon annan har nästan kört över honom med sin moped. Belackarna har till och med gjort sig omaket att söka upp honom på hans arbete på café, där de har hånat och trakasserat honom. Hemmet är inte längre en fristad, anonyma personer ringer på porttelefonen dygnet runt och kastar sten på fönstren. Erik och hans kombos lever i en konstant känsla av otrygghet. Kanske tvingas de dagligen känna samma grad av rädsla som man vanligtvis känner i en krigszon eller om man är på flykt undan förföljelse? Den som inte själv står utanför normen tror att detta är en isolerad företeelse men nej, detta är vår vardag, detta är någonting de flesta hbtq-personer får bära varje dag. Platsen är Sverige, året är 2013…

Erik har polisanmält fem gånger och har nu tvingats flytta hem till sin mamma för att komma undan förföljelsen. Kollektivet har kontaktat hyresbolaget för att få hjälp att hitta en ny fristad så att de kan börja om på ny kula. De vill få möjligheten att leva så som ett kollektiv är tänkt att vara: en trygg och varm och stöttande miljö. Eriks säkerhet kan inte garanteras i den lägenhet kollektivet hyr av hyresbolaget Poseidon, därför har hans vänner nu startat en insamling för att hjälpa honom att betala sin del av hyran trots att han inte bor där. Eventuellt överskott går till nätverket ”Ingen människa är illegal”.

Har du en femtiolapp till övers? Har du madrassen full av femhundringar som bara väntar på att få göra lite gott här i världen?
Sätt då in ett litet bidrag här: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=FW7NQUCHGRYDJ eller sätt in en slant på personkontot Nordea 3100 00 825 63. Märk insättningen med ”Eriks hyra”.

För mer information, titta gärna på facebooksidan som Eriks vänner skapat:

Uppmärksamma Queer-personers utsatthet i Göteborg

”Men Sverige är väl rätt okej för bögar och flator?”
Nej, vi är inte hemma riktigt än. Bokstavligen

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

2 reaktioner på ”Erik drivs till hemlöshet på grund av sin homosexualitet

  1. Ping: Svensk web-predikare hyllar Westboro Baptist Church |

  2. Ping: Homosar är vi allihopa, allihopa, allihopa! | Tankar om frihet

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s