Tutt-chock versus kaffe i skrevet?

Ajajaj varmt kaffe i skrevet. Inte skönt! Inte bra! Men all verkan har en orsak.. så ock i det här fallet. Scenariot: Man föreslår för kvinna (på en lunchrast) att de ska ta en snabbis bakom en maskin. Kvinnan avböjer. Mannen blir arg och börjar skrika fula ord om kvinnans utseende. Kvinnan häller kaffe på mannen. Mannen sparkar kvinnan. Kvinnan anmäler. Mannen döms att betala skadestånd.

Hela händelseförloppet ovan hade kunnat undvikas om mannen hade varit en gentleman och inte en sexistisk snuskputte som såg det som sin självklara rätt att vara lite ”intim” med kvinnan i fråga. Att de aldrig lär sig…

Ojojoj Tutt-chock i en moské på Södermalm. Inte snyggt! Inte bra!
fem1

Scenariot: Tre kvinnor tränger sig in i en moské på Södermalm. Kvinnorna har bar överkropp och politiska budskap målade på huden. Någon i moskén ringer polisen. Polisen kommer. Polisen åker från moskén med de våldgästande kvinnorna i baksätet.

Är jag för kvinnors emancipation och rätt till frihet, rätt till ägandeskap till sin egen kropp, rätt till att delta i samhället på lika grunder som män? You bet your bottom dollar, att jag är! Däremot är jag också för demokratiska principer som rätten till möte under fredliga former samt (trots att jag själv är ateist) religionsfrihet. Ja förutsatt att ingen skadas, eller offras till gudarna eller liknande i religionens namn.

Complicated stuff? Nej inte egentligen. I exemplet med skrev-kaffet var det ganska solklart att det var mannen som hade dummat sig. Man beter sig helt enkelt inte så. I exemplet med tutt-chocken var det de lättklädda damerna som stod för tappet. Personligen sympatiserar jag med deras sak. Personligen kommer jag göra allt för att inte Sharia-lagen (eller Mose Lag, eller Brahmin-lagar) ska användas som riktlinjer i ett sekulariserat samhälle MEN att störa en privat sammankomst eller en andakt är inte okej. Ta debatten, slåss får din åsikt men välj striden och välj rätt slagfält.

Skrev-kaffe: Hiss
Tutt-chock: Diss

Så det så!

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s