Homofobi i Jämmerdalen

En del av den Svenska Bloggosfären rustar för galanatt på Café Opera med tävlingen ”Årets Faghag”. Det är väl för all del tveksamt hur man ska ställa sig till fenomenet men hoppas ungdomarna får kul…

Mörkrets legioner

I en annan del av Blogg-Sverige är tongångarna diametralt motsatta. Chez Christer Åberg, borta på apg29, sprids nattsvart propaganda (under alibit Bibelundervisning) för att förminska HBTQ personer och för att göra deras liv lite mer outhärdligt. Denne förkämpe för okunnighet stänger dessutom av möjligheten att kommentera artiklarna så att hans ”undervisning” får gå oemotsagd. Jag misstänker att detta är för att han själv saknar verktygen att ta debatten på ett gott och ärligt sätt.

Mina andra ärkefiender, på Pettersons blogg, meddelar att hatbrotten mot HBTQ-personer minskar samtidigt som kommentarsfälten i alla deras andra artiklar dignar av homofoba, rasistiska och sexistiska kommentarer. Det är så fräscht så.

Eftersom Prinsesspartiets Rosa Politik har en emancipatorisk agenda så kliar det i fingrarna att gå i polemik mot dessa mörkrets hantlangare. Vi får aldrig vila och aldrig nöja oss så länge som det finns människor som aktivt skadar andra. Vi kan inte slänga oss i soffan och lägga upp fossingarna på bordet förrän alla människor har rätt att leva ett gott och fritt och värdigt liv.
Så är det bara

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s