Är du fin eller ful?

Det är ruskigt viktigt att vara ”nån” i vår knasiga samtid. Man säljer hellre ut sin egen värdighet för några ögonblicks kändisskap än att försmäkta i moraliskt överlägsen ensamhet. Fast säg mig, är man inte mer av en nolla om enda sättet att bli kändis är att kräkas eller visa brösten på bästa sändningstid? Är det inte bara oändligt sorgligt att svära och leva rövare bara för att få lite uppmärksamhet? Är du nån? Kan du nåt? Eller är du bara en platt yta som spacklas och skulpteras för att vara snygg i studioljuset?

Är du fin eller ful?

För hundra år sedan var det viktigare att vara fin än att vara vacker. Ett stolt namn och en signetring på lillfingret öppnade dörrar fortare än skönhet. Sedan kom Hollywood och då tog skönheterna över: Grace Kelly gifte sig med furst Rainier III av Monaco. Greta Garbo och andra legendariska skönheter bjöds in i finrummen tack vare den magiska och magnetiska karisma de utstrålade. Sedan kom Yuppisen och då var det snabba klipp som gällde. Den som kammade hem den snyggaste dealen kammade hem spelet. Sedan kom Dokusåporna och då gällde det att svina och svära och bete sig värst. Allt för att hålla sig kvar i rampljuset i ännu en vecka.

Är du fin eller ful?

Ållrajt, jag kan tycka det är kul att svischa runt med signetringen om nån dum jäkel börjar fåna sig. Oavsett om det stämmer  eller inte så räcker det att folk tror att man är ”finare och bättre” så kommer de att lägga sig och blotta strupen. Men sån är inte jag. Kan du nåt? Vet du nåt? Tänker du nåt? Har du nåt att komma med? Jag vill säga till alla unga som vill bli lite diffust ”berömda”: Hold your horses! Sälj inte ut dig själv! Se till att bli riktigt bra på någonting, gör någonting bra för andra. Sann glädje och självuppskattning kommer bara när du vet att du gjort ditt bästa för att göra världen lite bättre än den var innan du gjorde entré.

Oavsett om du är ”Fin” eller ”Vacker” eller ”Rik” eller ”Ful”: Livet är kort och det är ruskigt svårt att ”make it big”. Så lägg krutet på att ”make it good” så kan du åtminstone sova gott om nätterna 🙂

Frej von Fräähsen

P.s om du nu trots allt hemskt gärna vill skaffa dig en signetring så kan jag rekommendera att du skickar familjens vapensköld till Udo Stenger som har graverat våra ringar (nej, jag tar inte emot pengar för att säga detta…). Förr fanns sidan även på engelska men nu verkar den bara finnas på tyska:
Skärmavbild 2013-06-16 kl. 23.05.03

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s