Umgänge, promenad och funderingar

Vi slänger på oss promenadkläderna och tar en promenix i härliga Slottskogen i Göteborg. Min väninna Sofie rekommenderade utsiktsplatsen uppe på en höjd så vi knatade upp till det vackra tornet på kullen. Utsikten var verkligen fantastisk och det slår mig hur olika Sverige ter sig under året. Under de mörka och kalla månaderna är landet kalt och kargt och buttert för att sedan brisera i ett fyrverkeri av grönska under vår och sommar. Passa på att njuta go´vänner, sommaren och livet är kort så lägg lite krut på att upptäcka vad som är viktigt innan det är för sent! I avsaknaden av verklig substans försöker vi maxa varje upplevelse (Dyrare Julklappar, Fläskigare Bröllop, ännu fler clowner till ettåringens barnkalas..) istället för att bara stanna upp och njuta av det enklaste av alla faktum: Vi är här idag. Vi har varandra.

Några saker som skulle kunna bidra med lite djup och inre glädje är konst, musik, litteratur, teater, dans och liknande men de här kreativa vitamininjektionerna skärs bort av Sveriges moderata politik. Några politiker från miljöpartiet argumenterar i DN idag för att behålla de estetiska ämnena i grundutbildningarna. Jag kan inte annat än hålla med om deras analys!

Vänskap kan inte köpas för pengar…

bild-1

…And all you need is love 🙂

bild-2bild-3

Nu ska vi korka upp en härlig flarra Alsace-vin och hälsa vår kompis Maria välkommen till samkväm. Ta hand om varandra där ute!
med korkskruven i hand

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

2 reaktioner på ”Umgänge, promenad och funderingar

  1. Härligt! Har själv varit ute med släkt och vänner och vandrat runt i Stockholms stad och Stockholms skärgård, vi har käkat glass och varit på pizzeria och beställt pizza. En jättemysig dag helt enkelt. Kul att du hade det roligt :-).

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s