Genetiskt förändrat utsäde leder till självmordsvåg

Det är sällan man läser att en kunglighet engagerar sig i en fråga då prinsar, prinsessor och Andra ska vara så neutrala som möjligt. Nu kan man läsa i Brittiska The Daily Mail att prins Charles av England lyfter en fråga som blir alltmer aktuell för vår ansträngda miljö.

article-0-0212CBBE00000578-965_233x423
Bekymrad prins Charles

Monsanto är ett av flera stora företag som modifierar utsäde som ska garantera större avkastning och kräva mindre bekämpningsmedel för att stå emot angrepp mot svamp och skadeinsekter. Förutom dessa vinst-maximerande fördelar är fröerna de tillhandahåller sterila och kan bara gro en gång. Nästa generation fröer som blir resultatet av skörden kan inte gro och därför tvingas bönderna köpa utsäde istället för att bara så på nytt av skörden.

I Indien har en självmordsvåg utlösts efter att småbönder skuldsatt sig för att kunna köpa det ”bättre” utsädet med förhoppningen att större avkastning ska innebära större vinster. När grödorna slår fel och trots allt kräver inköp av bekämpningsmedel tar folk livet av sig när de tvingas gå från hus, hem och land för att göra sig fria från skulderna.

Monsanto har nyligen dragit tillbaka sina styrkor från Europa (vi är väl för smarta för att gå på deras giriga försäljningstaktik) och nu lurar de enkla och outbildade människor i fördärvet. Allt för den heliga profitens skull! Monsanto skriver på den Svenska hemsidan:

Vi på Monsanto vill bidra till en bättre och tryggare tillvaro för kommande generationer. Som jordbruksföretag vill vi skapa förutsättningar för att utveckla och förbättra lantbruket. Målet är naturligtvis ett uthålligt lantbruk med ständigt ökande skördar, vilka produceras med minsta möjliga miljöpåverkan och med bästa möjliga ekonomi för lantbrukaren.

Åh visst låter det fint?! Dessa filantroper garanterar ”mer mat på samma areal” och detta kallar de ”hållbart”. Monsanto målar upp en bild av vår framtida värld som en planet med befolkningsexplosion och svält. Endast företagets modifierade grödor kan mätta alla dessa munnar. Men stopp och belägg! Om vi tar med i beräkningen att en allt större del av jordens befolkning äter ihjäl sig, att vi som bor i mer kapitalstarka länder konsekvent KASTAR BORT ätlig mat, ja då skorrar det falskt!

Bättre är väl ändå att dra ner på konsumtionen, äta mindre fast äta bättre. Lägga några extra kronor på att investera i bra byggmaterial för våra kroppar istället för den kalori-maximering vi nu ägnar oss åt?

Monsanto och övriga Utsugare får fem överkorsade prinsesskronor. SKÄMS!

                  dåligt betygdåligt betygdåligt betygdåligt betygdåligt betyg

Med värjan i hand

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

3 reaktioner på ”Genetiskt förändrat utsäde leder till självmordsvåg

  1. Ping: Stjärnor :) | Anarkistokrat

  2. Ping: Stjärnor :) | The Movement Grimoire

  3. Ping: :) | bossesattva

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s