Det finns två ”Raser” av människor…

Hemma på Blondinbellas blogg ”har det gått för långt” nu igen:
I fröken Löfwengrips kosmologi verkar mänskligheten  vara uppdelad i två vitt skilda ”raser”, den ena kallas man och den andra kallas kvinna och de kommer för alltid att vara skilda åt. ”Kvinnor är fega” och ”män är aggressiva”, ja det är knappast smickrande för någondera av parterna i den stelbenta tango vi kallar genusnormativitet. Och det visar väldigt tydligt vilken människosyn Löfwengrip har. Hon känner inte alls igen sig i att kvinnor skulle ha den sämre dealen i vårt samhälle och hon menar att ”rabies-feministerna” går för långt när de menar att alla män är potentiella våldtäktsmän. Ändå hävdar hon själv i ett senare inlägg att hon står för att hon sagt att kvinnor är ”fegare” och att män är mer ”riskbenägna”. Jag får inte alls ihop det och jag misstänker att unga fröken själv inte har riktig reda på förhållandena när hon skriver följande:

Största förändringen sker genom att man tar tag i sitt eget liv utan att hitta syndabockar. Största förändringen finner du inte genom att gå till botten med kvinnligt och manligt och försöka redan på dagisålder att göra barnen mer könsneutrala för att på så sätt få killarna mer tjejiga och tjejerna mer tuffa. Det är ingen lösning utan stavas bara förvirring.

Ja Isabella, allt stavas bara förvirring i hela ditt långa inlägg, och jag undrar vart du vill komma egentligen? Ja, jag håller med dig, vi ska aldrig kategoriskt dra alla över en kam. Att säga att alla män är potentiella våldtäktsmän är precis lika illa som att säga att alla kvinnor är fega eller att män är målinriktade eller att kvinnor är mer omhändertagande. Vidare tyder det på arrogans och en avgrundsdjup okunnighet om människors förhållanden när du skriver att det bara är att ”ta tag i sitt  eget liv utan att hitta syndabockar”. Ja Isabella, säg det till de barn som tvingas sitta inlåsta i en bil hela dagarna så att deras föräldrar ska kunna tigga på gatorna. Säg det till de unga killar som åker in och ut ur fosterhem eller till de unga tjejer som skär sig själva. Livet är inte så gött för alla, det har du ju själv vittnat om så många gånger på din blogg. Jag vet att du jobbat hårt för att komma dit där du är idag, hur vore det med lite ödmjukhet och omtanke om dem som inte hade din styrka eller dina möjligheter?

Blondinbella glider runt och upptar sin tid med vilken färg det ska vara på skorna hon ska lansera snart. I en annan del av Sverige våldtas en ung kvinna i en husvagn av en man som köpt hennes kropp för några ögonblick av njutning. Vi sätter det i relation till varandra så kan vi snacka om att ”Ta tag i våra liv” sedan…

Jag rekommenderar lite sommarlektyr till unga fröken så kanske hon kan reda ut begreppen kring ”Kön” och ”Genus” lite bättre:
ButlerGenus-297x461

Genustrubbel av Judith Butler finns att köpa på bokus.se för 178 spänn. Jag tycker Blondinbella ska göra sig en tjänst och inhandla ett exemplar, vem vet det kan vidga en horisont eller två…

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

5 reaktioner på ”Det finns två ”Raser” av människor…

  1. Kvinnor har fler lagliga rättighet än män och färre lagliga skyldigheter än män. Bara det visar att feminism inte handlar om jämställdhet. Det handlar om att ge kvinnor ännu fler lagliga fördelar än vad de redan har idag. Feminsim är som nazism, bara att judar bytts ut mot män. SCUM!

    • Du har säkert rätt angående lagen. Men snälla betrakta omvärlden på ett ärligt sett och du ser att kvinnor globalt har en mycket sämre lott än män. Även i Sverige/västvärlden fast det är mycket mer subtilt här än i till exempel Indien eller Etiopien. De förebilder som kvinnor matas med är, nästan genomgående, veka och glittriga och små prydnader (för männen såklart) som kvinnor uppfostras att vilja likna. När pojkar och flickor, när män och kvinnor bedöms, inte utifrån den kropp eller det utseende de har, men efter kompetens och förmåga då först har vi en implementerad jämställdhet.

      Enligt lagen ska jag, som homosexuell, kunna gå fritt och öppet utan att behöva tänka mig för ett smack, ändå får jag på daglig basis utstå blickar och antydningar av främlingar. Hur implementeras mina lagliga rättigheter? Det är människors attityder som måste ändras, lagen är bara första anhalten. På samma sätt lagstadgades att vi inte ska aga barn i Sverige. På samma sätt tog man bort hustruagan. På samma sätt infördes kvinnlig rösträtt. Förhoppningsvis kommer attityder ikapp lagarna så småningom.

      • Kvinnor fick allmän och lika rösträtt, utan skyldigheter gentemot staten, innan män fick det. Det är fler kvinnor i Sverige som har rösträtt än män. Kvinnor har alltså mer att säga till om hur samhället ska styras än vad män har.

  2. Men det du beskriver har ju knappast något med kön att göra. Du beskriver samhällsproblem och skildrar allt otroligt konstigt måste jag tycka. Att en man våldtar en kvinna och så vidare, det är ett samhällsproblem, ett stort sådant dessutom. Men det hör inte helt hemma i Isabellas debatt.

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s