Blodet, Jorden, Guldet

Morrn Prinsessor!
Jag spejar ut över nejderna ifrån våningen i stan och ja, det ser ut att bli en härlig dag! Vi kanske borde packa ner en termos med iskaffe och dra ut till havet senare? Jag har lite böcker som måste (och vill) läsas och stranden är den perfekta platsen för lite lättsamt plugg. Klicka igång musikspelaren här nedan och läs vidare till de ljuva tonerna av Midnight Oils ”Beds are Burning”:

Blod

Det rör på sig ute i världen. Situationen i Turkiet är svår och brutal och den globala rapporteringen är ojämn. Nu har tre anonyma turkar lyckats samla ihop massor med pengar så att de kan köpa en helsida med reklam i New York Times. Kalaset kommer rocka loss på 55000$ men det är inte reklam för diverse produkter som ska publiceras utan en mer komplett bild av konflikten. Jag är nyfiken på vad de kommer skriva på sin enda sida…

Jord

I Colombia håller ett jordskifte på att äga rum. En ynka procent av befolknings äger 52 procent av marken med följden att miljontals colombianer lever som flyktingar på de marker de drivits bort från. Nu verkar en uppgörelse med FARC-guerillan, som har kämpat emot den orättvisa jordfördelningen, vara nära förestående och vi hoppas att parterna kan enas om en bättre modell.

Guld

Ni har antagligen inte hört det, för det har varit väldigt ”Hysch-hysch”, men ett megastort Amerikanskt företag har försökt ändra spelreglerna gällande utsäde och genetiskt modifierade grödor. Monsanto (här representerad av den Svenska falangen) modifierar generna i utsädet, tar patent på nya ”produkten” och sedan stämmer de skiten och pengarna ur folk enligt modellen: Dina grödor blir pollinerade av din grannes monsanto-grödor och DU får betala böter för att ha odlat deras patenterade växter utan att ha betalat. Skruvat? Yes you bet! MEN nu har officiella talesmän kommit med ett uttalande som säger att de kommer dra tillbaka sina styrkor: Man ska minsann bara fokusera på marknader där deras produkter är välkomna. Med andra ord: De Europeiska bönderna är för smarta för att köpa deras steriliserade utsäde. Ja gott folk, de har modifierat utsädet så att det inte gror mer än en generation och därför måste bönderna varje år köpa nytt från Monsanto. 

Politik

Jorden skiftas. Blodet vattnar jorden. Guldet prioriteras framför gröna skogar.
Det rör på sig ute i världen och Prinsesspartiet tänker att det är dags att plöja och så för en bättre framtid. Vi står för en politik som ska innebära en rättvis tillgång till Jorden och det är Statens uppgift att reglera jordägandet så att inte stora arealer ägs av bara ett fåtal. Det är dags att skifta jorden även i Sverige.
Läs gärna den überintressanta boken ”Jorden de Ärvde” av Björn af Kleen. Den handlar om de stora men okända markägarna här på hemmaplan.

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

 

Annonser

5 reaktioner på ”Blodet, Jorden, Guldet

  1. Riktigt otäckt med det sterila utsädet , minns från UK på 90-talet då det var hetsiga debatter mot GM både utsäde och mat, med all rätt. Det är närmast (rysningar) vad håller vi på med ? Den klonade Dolly är ett annat exempel, kom nu inte och säg att så var det när telefonen och radion gjorde sitt intrång – det var ingen manipulation med naturen !

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s