Fasta och Rosa Politik

Fasta

Igår var det karneval och idag är det fasta som gäller för att sona det stora intaget av snask. Min pojkvän har ett kärt minne från efterrätterna i barndomen: En generös portion chokladpudding blandades med en enorm klick vispad grädde och rördes sedan runt tills dessa båda komponenter resulterade i en emulsion av fett och socker och gudomlig härlighet. Igår kväll landade vi i soffan framför en skräckfilm och med en portion ”KRÄM” enligt ovan, därför känner jag idag behovet av att rensa artärerna lite med en endags-fasta. Jag är hungrig men vid gott humör.

Rosa Politik

Jag har alltid varit politiskt intresserad och det är ju därför jag tuffar på så envetet med bloggandet. Det finns många orättvisor och skevheter i samhället och de måste vi rätta till. Sådant arbete kan inte utföras av solister, det måste  göras som lag-aktivitet, men enskilda kan i alla fall lyfta frågor och uppmärksamma andra på det som pågår. Sedan måste vi solidariskt lägga manken till för att få skutan att röra sig mot en bättre samtid och framtid.

Prinsesspartiet, en blogg med politiska ambitioner , vilar på en värdegrund som har en ”emancipatorisk” agenda. Emancipation betyder i det här sammanhanget:

  • Individens frihet att leva, växa, lära och verka som människa.
  • Individens ansvar att bidra till andras liv, växande och lärande.
  • Kollektivets strävan efter öppenhet, välvillighet och gemenskap.
  • Kollektivets ansvar att tillgodose individens basala behov.

En Rosa Politik innebär solidaritet och en vilja till det goda för största möjliga antal människor. En Rosa Politik ansvarar för miljön, inte bara som råvaror för tillväxt men för dess egenvärde. En Rosa Politik ser med nyfikenhet och uppmuntran på människors strävan att förverkliga sig själva som individer men också som ansvarstagande och hyggliga medlemmar i ett kollektiv. Sant självförverkligande kan aldrig vara ett soloprojekt för den enskilda, det är i givandet och det gemensamma byggandet av en god samtid som de ädlaste kvalitéerna i människan träder fram.

Ta en kopp kaffe och lyssna på ”Reaching Out” med Kate Bush om du har en stund över:

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s