Nybakade studenter och ångkokta prinsessor

Sjung om studentens lyckliga dag!
Min pojkväns bror har två urfina, självständiga och artiga döttrar. Idag tog  ena unga fröken studenten och nästa vecka ska den andra firas med björklöv och skumpa och lyckönskningar. Maken och jag har gått på present-safari för att hitta någon passande liten grej som tjejerna kan packa ner i bagaget när de nu springer ut i vuxenlivet. Vi fick ”Bingo” på Änglashoppen i Göteborg och inhandlade några handgjorda pastellfärgade keramikskålar som kan användas till lite av varje: karamellskål, temugg, ljushållare, tiggarskål (ja det är bistra tider för nybakade studenter….).

Eftersom solen gassade och vi hade stått och svettats tillsammans med ett tusental andra skränande primater passade vi på att gå en promenix genom Botaniska Trädgården innan kvällens studentmottagning. När hettan blev olidlig (ja för böveln, jag hade ju en ullkavaj på mig..) fick jag sätta mig på ett strategiskt placerat elskåp för att svepa en flaska mineralvatten. Då jag inte får några sponsorpengar eller liknande för att göra reklam så får alla läsare titta bort från etiketten.
IMG_3697
Jag ser, rätt och slätt, inte så snäll ut på bilden ovan och jag måste försvara mig med att jag faktiskt satt och blundade och njöt av solen. Istället ser det ut som att jag sitter lite ”von Oben” och tittar ner på förbipasserande. Det är inte von Fräähsen-style att ägna sig åt sådant osnyggt beteende – Noblesse Oblige ni vet, etc etc.

Anyhow, kvällen har ägnats åt vin och mat och mingel och nu är sessan trött efter långa dagen. Men innan det är dags för sängen vill jag, väldigt ironiskt, tipsa om en ny app för alla olyckliga homosar där ute:

Om man följer principerna som lärs ut garanteras man att kunna ”kliva in i ett nytt liv med Kristus, fri från sexuell förorening

Ja, hade det inte känts så fel, hade jag utbrustit ”Herre Gud” och himlat med ögonen! Eftersom jag varken tror på Gud eller Himlen så nöjer jag mig med att hoppas att människor växer upp och lär sig att leva med att andra människor är annorlunda än de själva.
Gäsp och natti

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s