Te är tjockare än vatten?

Flaggan i topp Go’vänner!

257462_fr_drapeau
Idag hissas regnbågsflaggan på Gustaf Adolfs torg i Göteborg och West Pride (älskat, hatat och omhuldat och utskällt) kickar igång med full fräähs. Samma dag kommer Bruno och Vincent, som Frankrikes första bögpar, att gifta sig. Detta trots stora protester från konservativa krafter. Detta trots att somliga går så långt i sitt förvirrade hat att de skjuter ihjäl sig själva inför 1500 människor i protest mot lagen för samkönat äktenskap. Detta trots att farliga och illvilliga krafter på allvar hävdar att homosexuella är oförmögna att känna kärlek: Här är det min egen favoritnemesis Christer Åberg som skjuter skarpt från sin blogg APG29.nu. I den världsbild och människosyn som Christer & Co förfäktar saknar homosexuella alltså den grundläggande mänskliga egenskapen att kunna älska andra människor. Jag ryser över okunnigheten och hårdheten i dessa människors hjärtan.

Men allt är inte förlorat.
Idag hissas regnbågsflaggan och det är inte bara för bögarna och flatorna och bissarna och transorna och trasorna och freaksen. Regnbågsflaggan hissas för den som är Strejt eller skejtare eller vegan eller jägare eller skåning eller moderat eller Christer Åberg. Om ”alla ska med” så får det inte finnas några förbehåll. Alla är värdefulla och ska kunna vara delaktiga i vårt samhälle med hela spektrat av sin personlighet. ja, sålänge man inte skadar sig själv eller någon annan förstås. Och det är väl här som det Kristna kärleksbudskapet skulle kunna tillämpas på ett gott och sant sätt: Allt vad du vill att andra ska göra för dig ska du göra för andra. Inga konstigheter, inga krusiduller.

Några som verkligen visade prov på att vara goda Kristna var en Muslimsk församling i York – England.
När moskén ansattes av högerextrema gick man ut med te och kakor, snackade lite med skinnskallarna och bjöd in dem på en fotbollsmatch. Inga konstigheter, inga krusiduller. Christer Åberg, och övriga menageriet av hatare, skulle lära sig lite Kristen mänsklig omtanke av sina muslimska bröder och systrar…

Från regnbågens ände

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

 

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s