Att vända minus till plus

Prinsesspartiet åkte på klassresa (ja, skolvarianten alltså) till Italien och valde att stå utanför sammanhangen. En festival bjöd in, jag gjorde en skiss till en performance som jag tyckte var fabulous men resurserna i festivalen plockades bort bit för bit till dess inget fanns kvar. Prinsesspartiet valde att inte medverka…

…MEN. Dagen efter festivalen iscensattes en subversiv och samhällsomstörtande aktion i en liten park på Piazza Bra: Jag hade förfärdigat någon sorts navelsträng av hörlurar och satte mig på min pizza-och-Italiensk-glass-gödda bakdel på en parkbänk BLIXT stilla (konstigt uttryck förresten) i nära två timmar. Alltmedan förbipasserande kunde ta chansen att lyssna i hörlurarna om de vågade. Jag hade tagit chansen att skriva och spela in tre korta texter och tänkte att jag skulle bjussa lite på mina tankar. Framförandet ville vara en fristad från stressen, pressen och köphysterin i samhället:

Lustigt nog hade ipoden stängt av sig under tiden, varpå de som faktiskt lyssnade i hörlurarna bara hörde…..   …tystnad. Det passade ju lika bra, eller kanske bättre till och med. För vad är mer provocerande än någon som bara sitter och blundar? För vad är svårare att hantera än stillhet och tystnad?

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

4 reaktioner på ”Att vända minus till plus

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s