Åldrandet ”funnet”!

Håhåjaja,

nu har jag klivit upp i svinottan och stirrar lite förvirrat omkring mig medan kaffekokaren tuffar på i köket. Snart får jag dagens första dos av livselixir… Medan jag väntar läser jag tidningarna på nätet och springer på en artikeln som hävdar att man ”funnit” åldrandet i hjärnan:

Forskare har funnit en del i hjärnan varifrån åldrandet i hela kroppen möjligen styrs, visar en ny studie. En signalväg i hypotalamus, en region i hjärnan, har visat sig kunna påskynda och bromsa åldrandet hos möss.

Om detta även gäller människor anas möjligheter för att bromsa åldersrelaterade sjukdomar, vilket i sin tur kan bana väg för ökad livslängd,skriver vetenskapliga tidskriften Live Science. ( från Dagens Nyheter 4/5 -2013)

Vem vet de smarta vetenskapskvinnorna och männen kanske knäcker åldrandets gåta så att vi kan behålla vår ungdom och vårt liv väldigt länge? Frågan är hur länge någon ens vill leva? 100 år? 200? 1000? Jag kanske är onormal men tanken på evigt liv skrämmer mig långt mer än tanken på döden. Att leva 200 år, och vara vid god vigör, kan jag dock tänka mig. Livet är kort och världen är stor, det tar tid att komma på vad man ska ta sig för med det här galna och fantastiska äventyret!
Nu drar jag till varmare nejder
Arrividerci !

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

 

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s