Blondinbella är stolt men borde kanske skämmas lite?

Jag har haft nöjet att följa framgångsfenomenet Blondinbella lite på avstånd under en tid. Hon är en tuff tjej med skinn på näsan och vässade armbågar, no doubts about it, men ibland blir det liksom inte så bra när hon tycker till om andra människor. Ingen har väl undgått att läsa Blondinbellas uttalanden om genus och kön och kvinnor och män? Denna, av gudarna givna, ordning är så uppenbar att den inte behöver ifrågasättas. Eller för att säga som fröken Löwengrip själv ” Varför hitta på problem”?

I Blondinbellas värld är det mycket lätt, har man en snopp så är man pojke, har man snippa så är man flicka. Det finns inga gråskalor eller oklarheter så vad är problemet? Eller rättare sagt: Blondinbella förstår inte problemet eftersom hon tydligt saknar empati och fantasi nog att förstå att andra kan ha problem som hon själv inte upplever. Vad värre är, hon bagatelliserar andras ganska tuffa livssituation och utanförskap. Blondinbella har figurerat i medierna och ondgjort sig över ”genus-epidemin” och den ”hetsjakt” som drabbar de som identifierar sig som män och kvinnor. Det vill säga RIKTIGA män och kvinnor. Prinsesspartiet undrar hur Blondinbella föreställer sig att den hetsjakten ter sig? Kanske something like this:

Upp med en hand alla hetero- eller genusnormativa som känner igen situationen?
Nä just det….  Skäms Blondinbella, gå tillbaka till dina doftljus!

Sniff

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

btn_donateCC_LG

Annonser

2 reaktioner på ”Blondinbella är stolt men borde kanske skämmas lite?

  1. jag har aldrig förstått grejen med att vara stolt över något man är född med/som. jag är stolt över att jag är kvinna? jag är ju född kvinna, det är ingenting jag har åstadkommit genom att jag jag har arbetat hårt, gjort smarta val, ansträngt mig för osv. jag är stolt över att jag är svensk? jag är ju född svensk, jag blev svensk medborgare automatiskt när jag föddes, jag har inte gjort nånting för att förtjäna den natonaliteten. för det är ingen bedrift att vara svensk, det är ingen bedrift att vara kvinna. det är jag automatiskt. jag är överhuvudtaget skeptisk gentemot stolthet. men det är en annan historia…. keep up the good bloginlägg Frej von Fräähsen!

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s