Att utveckla motståndskraft mot sin samtid?

Gomorron Kamrater, Partisaner, Pirater, Kurtisaner!
Jag tänkte bara informera er om den glädjande nyheten att Kapitalismen fortfarande är det förhärskande paradigmet i all mänsklig samvaro. En promille av världens befolkning äger 81 procent av tillgångarna, och DU kära/e medborgare är en handelsvara i det större sammanhanget.

Världen är numera en marknadsplats utan nästan någon köp- och säljfri zon. Reklamen gnager sig in i medvetandet var man än går, står, ligger, sitter, äter, tittar, lyssnar, leker, jobbar etc. Från det att du vaknar på morgonen till dess att du smäller igen ögonlocken på kvällen är dina pengar ett hett villebråd från dem som redan äger nästan allt. Men le, ät, spendera mer, glöm bort allt det gråa och trista i andra människors svält och elände.

Den mänskliga civilisationen är fundamentalt ocharmig. Eventuella inter-galaktiska resenärer svänger förbi vår planet som antar karaktären av en kosmisk vägkrog av sunkigaste sort. Till och med parasiterna har svårt att få fäste i MacDonalds plasten som täcker jordskorpan i alla riktningar.

Vi måste utveckla en motståndskraft mot den samtid som allt mer räknar en människas värde i reda kontanter och köpkraft. Vi måste bli smartare med vad vilka saker vi väljer att ge vår upmärksamhet. Vi behöver göra bättre val i vad vi köper och vad vi bedömer som viktiga. Annars reduceras vi bara till ovärdiga kuggar i ett sönderfallande maskineri.
Slut på meddelandet

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s