Är du också för snygg för att få behålla jobbet?

Sömnen var god. Sömnen var lång. Sömnen var vederkvickande…
…och drömmarna var nostalgiska. Kanhända att nattens äventyr i svunna tider, och med människor som inte finns kvar i min närhet, drivits på av starkglöggen jag intog på fastande mage innan sänggåendet? Hur som, så besökte jag London och den utbildning där jag harvade mig igenom  tre år av balettklasser, linnement och uppmuntrande salivskvättande tillrop av dansfröknar som var tre äpplen höga. Då var det tufft, nu är det nostalgi.

Så här dagen innan dopparedagen går mina tankar till de människor som borde vara här men som inte är det. Julen är ju en högtid för vänner, familj och bekanta och i dessa tider känns hålet efter den som inte är med lite extra stort och skavande. I drömmarna kan man dock träffas och det händer faktiskt att farmor tittar förbi eller att Anders kommer och skvallrar lite bara för att nämna några.

Julen närmar sig med snask och klappar. Elin Almered (Allkonstnär) tillverkar Rosa Glittriga Bajskorvar, perfekta att ge bort till den som redan har allt? Här kommer nu tre av årets otrevligaste ”Fulklappar”:

Fulklapp #1: I delstaten Iowa godkänner en domstol (enbart bestående av män..) att en man ska kunna ge vackra kvinnor kicken från jobbet. Detta för att inte de ska ”fresta” de stackars männen där att lämna sina fruar. I don’t know about you guys men jag tycker detta luktar skämd och skrämd Gubbe lång väg…

Fulklapp #2: En 23-årig kvinna blir gruppvåldtagen av sex män på en buss i Indien och blir sedan avkastad i farten, ungefär som mindre vetande miljöbovar kastar ut sitt glasspapper genom bilrutan. Kvinnan var bara någonting dessa män använde sig av en liten stund och sedan kastades det tomma emballaget helt sonika ut i diket. Myndigheterna svarar med att FÖRBJUDA de massprotester som kräver ökade rättigheter och säkerheter för kvinnor.. Ja det luktar skämd Gubbe..

Fulklapp #3: SD kan tacka Moderaterna/ Alliansen för sina framgångar. Löfven menar att Sverigedemokraterna kan tacka Alliansen för det klimat av otrygghet som bereder en bördig mylla för de missnöjets frön som ligger och gror och pyr ute i stugorna. Tomten kommer tidigt till Åkesson i år. Det luktar Skämd Gubbe.

Allt detta goa pågår medan vi Svenskar köper, äter och super över våra tillgångar i dagarna tre. Baksmällan, bokstavligen och i överförd betydelse, kommer senare. Om alls. Jag vill mana till besinning mitt i frosseriet. Jag vill mana till eftertanke och närhet hellre än att ta ännu en nubbe eller kaka. Jag vill mana till medlidande med dem som sover på gatan i minusgraderna, med dem som inte får besök i denna familjehögtid, med dem som vill ge allt till sina barn men som inte har råd med någonting. Jag vill mana… ..men det är väl ändå ingen som lyssnar. Besides, Nobody likes a Smartass, så putäll på er Grevar och Baroner!

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

 

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s