Helig Vrede & Himmelsk Pop

Natten tillbringas med att lyssna på musik, interpunkterad av näven som slås i bordet med jämna mellanrum.

För de av mina (förmodade) läsare som läst mer än ett eller två inlägg här på bloggen, kommer det knappast som en överraskning när jag säger att jag när en viss skepsis gentemot organiserad religion. Jag är så tolerant och vidsynt att jag har lika mycket avsky till övers för nästan samtliga av världsreligionerna. Judendom, Islam, Kristendom, Hinduism jaaa man kan väl liksom säga att jag är ganska less på rubbet eftersom få ideologier är så förtryckande och farliga som just de religiösa övertygelserna. För var annars hittar man, i övrigt normala och sansade, människor som plötsligt gör en helomvändning, blir kryptiska och dunkla och börjar komma med märkliga förklaringar till varför just alla utom de själva ska brinna i helvetet eller få stå över Herrens Härliga Saftkalas i Evighet? Religion leder till misär, familjeproblem och klyftor mellan människor.Tro det eller ej men det är inte bara jag som chosar mig och håller på, jag är uppriktigt bekymrad över den fara som organiserade religioner innebär för vår civilisation (ja, så civiliserad den nu är).

Samtidigt som musiken i lurarna (ja även vi Ateister är barmhärtiga nog att inte spela hög musik på nätterna) smeker mina trumhinnor och samtidigt som min tunga avnjuter en kopp Darjeeling te (som hjälpsamt nog beskrivs på förpackningen som ”Klassiskt mild med fyllig smak”) läser jag att Påven nyligen sagt att homosexuella är ofullgångna människor och att utsträcka ett lagligt skydd för homosexuella och deras relationer är ett hot mot världsfreden.

Han är fin, Påven. Påven vet. Påven vet att det enda som kan utrota allt det fula som han inte tycker om eller tolererar är människors attityder gentemot varandra. Påven vet, på basis av århundraden av empiri, att människor kan manipuleras och avledas så att de gör som han vill. Påven pekar och  1.5 miljard människor lyder. Det är sunt. Det är skönt. Om man är Påven.

Han är god, Påven. Påven bryr sig. Påven bryr sig om att hålla sitt kors av solitt guld och att ta på sig sina fina sidenklänningar medan 17,3 miljoner barn är föräldralösa på grund av HIV/AIDS. Påven har pekat och sagt att kondomer är av ondo. Afrika lyder. Afrika gråter. Det är sunt. Det är skönt. Om man är Påven.

Han är på G, Påven. Det går bra nu för Påven. Hans lilla liga växer och hans crew kammar hem snabba cash och har det fint. Ingen orsak att klaga, tycker Påven. Det är sunt. Det är skönt….

Jag läser bloggar och artiklar, forum och hemsidor. Jag läser och dricker te och lyssnar på musik och dunkar näven i bordet (fast lite tyst för Ateister är hyggliga nog att inte störa grannen trots frånvaron av en svartsjuk och hämnande Gud). Påven och liknande gangstas kan vi inte så lätt komma till rätta med. Vi måste hela tiden bevaka mänsklig frihet och rättighet i det spel där vi är brickorna. Nationalstaterna, Multiantionella företag och Religionerna vill ju alla ha sitt skålpund kött, och det blir inte mycket kvar att leva på när gamarna fått sitt. Protestera. Drick te. Lyssna på musik…

Börja förslagsvis med:
We are Augustines – Rise ye sunken ships.
we_are_augustines_album
Häll sen i dig en skvätt av nåt starkt och se till att komma i säng nån gång människa!
Natti
Frej von Fräähsen

följ mig på twitter
följ Prinsesspartiet på fejjan

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s