Stoppa Skitstöveliseringen av Samhället!

Den samvaro med andra människor, som vårt samhälle innebär, erbjuder så många festliga möjligheter till irritation:
Kalla mig gärna reaktionär, kalla mig gärna gammeldags, kalla mig gärna snobbig, men jag tycker nog att ett enkelt ”Hej” passar väldigt bra när man möter en granne i hissdörren. Jag tycker också att det är väldigt lämpligt att nämnda granne tackar när man/en/hen håller upp hissdörren så grannen kan komma in trots alla paket och hundar och blöta höstkläder han släpar på.

Jag vet inte om jag är ett levande fossil. Jag känner mig inte så åderförkalkad eller sedimenterad trots att jag minns så långt tillbaka som första gången ”Trolltider” sändes som julkalender på TV. Jag kanske trots allt är en rest från en mindre degenererad tid men jag tycker faktiskt man kan kosta på sig lite vardagshövlighet. Har man en bra dag kanske man rentav kan bjussa på ett leende och en komplimang till främlingar man möter under dagens långa färd mot natt?

Anyway: Nästa gång jag möter grannen ska jag banne mig påpeka nageln i hans öga med ett muntert ”Hej för Fan!” samt slänga slänga igen dörren mitt i synen. Risken är väl att sådan ironi går dagens ”skitstöveliserade” ungdom helt förbi. (Men det får man väl inte säga längre i det här landet?)

Kränkt
Frej von Fräähsen

följ mig på twitter
följ Prinsesspartiet på fejjan

Annonser

En reaktion på ”Stoppa Skitstöveliseringen av Samhället!

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s