Bondfångeri för ett nytt årtusende

När jag vaknar denna måndagsmorgon, som man måste, tröstar jag mig med kaffe, havregrynsgröt och snaskig underhållning i form av Aftonbladet online. Det är få saker som får min sensationslystna saliv att utsöndras så akut som att läsa om de dumheter som folk gjort under natten. Det är få saker som får min politiska ådra i tinningen att bulta så akut som när jag läser oinformerade artikelkommentarer författade av bortskämda och självrättfärdiga typer. Det är få saker som får min, vanligtvis ganska muntra, personlighet att  hastigt utveckla en nattsvart ennui. Resultatet: Kaffekoppen i ena handen, facepalm med den andra samt himla med ögonen och väsa fram ”Whatever” med havregrynsgröt i munnen. Att utföra hela denna serie handlingar (och på en måndagsmorgon dessutom!) utan att spilla kaffe på tangentbordet och utan att gå en hastig/ genant kvävningsdöd till mötes orsakad av gröt… ..ja det tar väl hela min eventuella begåvning och grace i anspråk.

I alla fall:
Just denna måndagsmorgon läser jag lite slött och random i aftonbladets online-version och det är dessvärre inte så mycket att hetsa upp sig över där. Men så fäster jag ögonen på denna lilla godbit av idioti:

Dagens Bondfångeri # 1

Man låter oss, väldigt pedagogiskt förstå hur bra just dessa Leggings är:

”Slimming Leggings är gjorda med specialsydda sömmar som lyfter och ger stöd kring midja, höfter och stuss. Bär dem under byxor eller som ytterplagg utan att störas av sömmar som syns. De integrerade biologiska kristallerna aktiverar huden och motverkar cellulitbildning samtidigt som fettförbränningen ökar. Slimming Leggings påminner om vanliga strumpbyxor, med tunt och slitstarkt material”

  • Leggings i tunt, slitstarkt material med specialgjorda sömmar som lyfter och ger stöd kring midja, höfter och stuss
  • Bär dem under byxor eller som ytterplagg – utan att störande sömmar syns
  • Biologiska kristaller aktiverar huden och ökar fettförbränningen
  • Hjälper till att trimma huden och motverkar cellulitbildning

För dessa fantastiska och magiska plagg betalar den genomsnittlige idioten 897 kronor, medan ”Let’s Deal”, i ett under av generositet, låter dig köpa produkten med SUPERKRISTALLER (jag menar what the f**K?!) för 369 kronor. Let’s Deal? Done Deal! Lägg pengarna på nåt som verkligen fungerar istället typ ett avlatsbrev eller homeopati…
Jag känner stor sympati för människors längtan att passa in, bli accepterade/ älskade/ åtrådda men snälla gå inte på all smörja! Prinsesspartiet föreslår att ni blir arga istället och skriver till dessa bondfångare att nu får hut gå hem! Vrede har nog större slimmande effekt än kvacksalveri dessutom.

Men nu till någonting helt annat,

Dagens Bondfångeri # 2

Kalifornien har som första delstat i USA förbjudit den kontroversiella terapiform som används för att häva unga människors homosexualitet.
Prinsesspartiet, som ju är förkämpe för allt gott och heligt (så heligt det nu kan bli från ett ateistiskt perspektiv), brukar inte skräda orden när det gäller idioti som försvaras utifrån religiös dogm. Denna gång ska jag nöja mig med ett jubel:
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Att argumentera med *somliga* religiösa människor är en vansklig affär som vanligtvis slutar med ovan nämnda facepalm och framvästa ”Whatever”. Maken till intellektuell ohederlighet får man nämligen leta efter när dessa förespråkare för en tro de ärvt från fornstora dar tar sig friheten att säga och göra hutlösa vidrigheter mot sina medmänniskor för att sedan avsäga sig ansvaret helt och hållet. Dessa goda Kristna/ Muslimer/ Judar/ Andra hukar sig sedan bakom sin heliga bok och pekar på Gud och säger ”Det var inte jag, det var Han!”. Ja det funkar ju lika bra för vuxna som det gör för fyraåringar.

Den här gången har i alla fall Staten, så som är dess egentliga funktion när den är frikopplad från religiösa och ekonomiska egenintressen, tagit sitt ansvar för att skydda den enskilda medborgaren i lag:

”Många psykologer och hälsoorganisationer har tagit starkt avstånd från terapin. Människorättsgrupper och gayaktivister har framhållit att terapin inte har någon medicinsk grund eftersom homosexualitet inte är en sjukdom.

Förbudet ses som en stor seger för aktivisterna.” – Dagens Nyheter 1/ 10 – 12

Bondfångeriet genomskådades den här gången. Frukosten är nu avslutad och det är dags för den här, fortfarande lite trötta, Prinsessan att göra sig redo att tackla den begynnande veckan.

A Dieu – well not literally

Frej von Fräähsen

följ mig på twitter

följ mig på fejjan

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s