Den kvinnliga anatomins okända mekanismer…

Den Amerikanske senatorkandidaten Todd Akin har upprört nationen genom sitt uttalande om våldtäktsoffers rätt till abort.

Just nu pågår det febril kampanj inför president- och senatorvalet i USA senare i höst. Den sedvanliga pajkastningen och tjuvnypen trappas upp samtidigt som valdagen närmar sig med stormsteg. Man skulle kunna tro att det är kontrahenterna som gräver upp de värsta godbitarna för sina fiender men stundtals faller någon på eget grepp. Todd Akin är ett lysande exempel på detta:

Todd hävdar alltså i klippet att när en kvinna utsätts för ”legitim” våldtäkt så har hennes kropp en mekanism som förhindrar att hon blir gravid. Det vill säga ifall det är en riktig våldtäkt (vad nu det skulle innebära) blir kvinnan inte gravid. Prinsesspartiet häpnar över senatorkandidatens insikter i den kvinnliga anatomin då det är uppenbart att han är något på spåret som ingen annan känner till… Kontentan av denna underbara mekanism är att totalförbudet mot abort, som Akin och många andra republikanska kandidater vill införa, kan drivas vidare eftersom naturen själv tar hand om de svåra fall som teoretiskt skulle kunna tillåta abort utan ett moraliskt ”tapp”. Vidare säger Akin:

”Men om vi antar att det inte skulle fungera, då vet du att jag tycker att det ska bestraffas. Men det är våldtäktsmannen som ska straffas, inte barnet.” (DN 20/8 – 12)

Det är alltså våldtäktsmannen som ska bestraffas och inte barnet. Kvinnan som utsatts för övergreppet är helt ointressant i sammanhanget och ska föda fram det stackars barnet som någon annan har tvingat på henne. Sedan ska förstås kvinnan, i enlighet med sin natur och läggning, överösa detta barn med moderskärlek och fostra detsamma att bli en duktig och anpassad medborgare. Med andra ord den bästa start man kan tänka sig för ett barn.

Tack och lov reagerade USA med förfäran över den presumtive senatorns uttalande varpå han nu backar i frågan och hävdar att han nog varit lite dum som sade det där lite dumma om kvinnor och våldtäkt etc. I söndags sade han:

 ”Jag medger att aborter, och i synnerhet i våldtäktsfall, är en väldigt känslomässigt laddad fråga.” (DN 20/8 -12)

Ja det stämmer nog i alla fall för kvinnor som, enligt Akins ideologi, ska berövas rätten att få välja själva om de är redo att vara mödrar eller inte. Kravet på avgång som höjts från de egna leden avfärdas som fulspel i den hårdnande konkurrensen om senatorsplasterna. Senatorn in spe tycker alltså själv att detta inte är så mycket att orda om och tuffar på mot makten och härligheten i evighet. Amen

Om USA’s republikaner tar sitt förnuft till fånga, vilket man knappast kan hoppas på från en grupp vars ideologi bygger på imperialism och Mose Lag, kommer de göra tummen ner för Akin och hans likar när de går till valurnorna. Om…
Kvinnokroppen, ”The first frontier” – Mannens första erövring, håller på att glida Mannen ur händerna för att bli ett objekt för diplomati och relation snarare än dominans och tvång. I en värld som allt mer innebär att kvinnan transformeras från objekt till subjekt, med agens och krav på emancipation, gör den vite mannens världsbild ett sista desperat försök att vinna tappad mark och återinstallera sig som tingens måttstock.

Egentligen är det skamligt att män fortsätter att ta sig friheten att förvalta kvinnors basala rätt till sin egen kropp. Detta mannens överförmynderi uppstod i en barbariets och okunnighetens tid och det faktum att vi ens behöver diskutera detta vidare idag är besvärande på alla sätt. Så nu säger jag:
Män, sluta nalla ur kakburken. Kvinnans kropp är hennes egen och den ska du närma dig med all den respekt och finkänslighet du är förmögen. Kan du inte umgås med kvinnan som en jämlike innebär det ett övergrepp som är lika illa som våldtäkt, och då får du faktiskt finna dig i att få smisk på fingrarna!

Frej von Fräähsen

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s