I morgon landar Utomjordingarna!

Om någon är på rätt plats och vid rätt tid i morgon, kommer de få se en rymdfarkost stiga ned från skyn för att lämna av ett paket på planetens yta. Paketet kommer vecklas ut och därur kommer en robot att rulla ut för att undersöka omgivningarna. OM någon är på plats och ser detta ske kommer mänskligheten att jubla. Jag talar förstås om NASAs planerade landning på Mars i morgon, med syftet att undersöka planetens eventuella spår av liv.

Utomjordingarna (eller utommarsianerna) kommer rulla runt i form av det lilla robotfordonet Curiosity på Mars yta under två års tid för att samla prover och analysera dessa. NASA hoppas därmed kunna avgöra om planeten, i sitt vattenrika förflutna, har kunnat erbjuda fäste för livsprocesserna. Jag gissar att det inte bara är jag och NASA som håller tummarna för att landningen ska gå bra?

Oavsett om hälsningskommittén står redo eller inte så kan vi nog inte förvänta oss en blåsorkester och röda mattan. Våra närmsta grannar, om de fortfarande lever och har hälsan, är antagligen mikroskopiska och ganska primitiva, så det blir nog inte fråga om att upprätta en Marsiansk ambassad på jorden för att stärka banden mellan två kulturer. Däremot ska man inte förakta det som är smått. Ett sandkorn på rätta stället i en motor kan ju få hela ekipaget att skära ihop ohjälpligt. Ett litet virus kan göra dig sängliggande med hosta under långa tider. En välplacerad bacillusk på ett oväntat ställe, säg Marsytan, kan ifrågasätta hela vår kosmologi och vår plats i den.

Personligen skulle jag tycka det vore skönt med lite kosmiska grannar då det tar bort pressen från mänskligheten att prestera så mycket.  Hela grejen med ”Vi är ensamma i ett tomt och fientligt Universum” är ju lite tung att bära ni vet. Ensamma barnet blir bortskämt och krävande och tror att hela världen kretsar kring henne… Det låter väl bekant? Bättre då med några okända syskon på bygden som dyker upp och vill vara med och leka! Vi kanske inte blir så sturska när Stora Syrran från Pleiaderna knackar på och vill byta blöja på oss men det sätter oss definitivt på plats och gör att vi får upp ögonen för andra saker än personlig materiell framgång.

Jorden är det enda hem vi har, det enda paradis vi känner till, den enda vagga för liv som vi med säkerhet kan konstatera. Mänskligheten har förvandlats till Moder Jords Enfant Terrible och det är dags för detta bråkiga och ohyfsade barn att lära sig veta hut. Kanske med Marsianernas hjälp?

Från det ena till det andra:
Jag har, kanske föga förvånande, alltid blivit betraktad som lite av ett UFO. Detta tänkte jag ta i beaktande när det nu är dags att skaffa nya glasögon och ber Er därför om smakråd:

Alternativ A) 

Alternativ B) 

Blått är flott och vad är flottare än sammet? Ergo, blå sammetsbågar? Man måste ju svimma lite när man ser (ser ut från) dessa. Kram på er medresenärer!

Frej von Fräähsen

följ mig på twitter

Annonser

2 reaktioner på ”I morgon landar Utomjordingarna!

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s