Ondskan som den Barmhärtige Samariten

Tidningarna i landet rapporterar att det grekiska nynazistiska partiet ”Gyllene Gryning” delade ut gratismat till fattiga på Syntagma-torget i Aten. Men innan någon hinner svimma av förvåning och börjar hysa hopp om mänskligheten kastar partiet masken och visar sina sanna färger: Det var nämligen bara etniska greker som fick ta del av allmosorna, immigranter avhystes och fick gå hungriga därifrån. Därmed kan vi konstatera att ondskan mobiliserar och tar till allt fulare grepp för att vinna sympatier.

Hjärnan bakom tillställningen, Ilias Kasidiaris, är partiets talesman i Parlamentet. Kanhända att han är angelägen om att snygga upp sitt anseende lite eftersom han för närvarande väntar på rättsliga efterspel för att ha attackerat två vänsterparlamentariker i tv i juni. Herr Kasidiaris lilla fadäs kan ni bevittna här:

Nationalisterna i Europa tar tillfället i akt att sprida sitt gift när människor är svagast och mest utsatta. Med en retorik som bygger på ”vi mot dem” eller ännu värre, ”vi ELLER dem” slingrar de sig in med lögner och smicker precis som de gjorde för inte fullt hundra år sedan. Samtidigt gratulerar man tilltaget i kommentarsfälten på den nazistiska nättidningen Nationell.nu och berömmer Gyllene Gryning som hjältar som gör en bra insats för sitt land och sitt folk.. Vi har hört det förr – ein volk, ein reich och så vidare…

Nationalister i Sverige applåderar att människor får gå hungriga för att de inte hör till den önskvärda kulturella och genetiska poolen. Det finns Svenskar som, av allt att döma, inte skulle vända sig om efter ett döende barn vid vägkanten bara för att hennes ögon inte hade den önskvärda blå färgen. Det finns familjefäder, kollegor och grannar som kallhjärtat och rått skulle låta en familj frysa ihjäl i en snödriva bara för att de inte firar jul eller påsk.

Det är dessa människor som kidnappar och hävdar ensamrätten till ”Svenskheten” och som har fört in hatets retorik i Riksdagen. Jag ber innerligt till den Gud jag inte tror på, att tidvattnet ska vända innan vi åter hör någon knysta om ”en slutgiltig lösning”. Dessvärre är det nog bara en tidsfråga innan vi är där men den här gången kan vi inte skylla ifrån oss och hävda att ”vi inte visste”. Vi verkar gå med öppna ögon mot kall och hård framtid. Måtte vi vända om innan det är för sent.

Frej von Fräähsen

följ mig på twitter

Annonser

2 reaktioner på ”Ondskan som den Barmhärtige Samariten

 1. Jag hade aldrig hört talas om dig eller din blogg förrän en nationalist länkade till dig. Jag
  har full förståelse om du inte vågar släppa igenom den här kommentaren på din blogg, har märkt att det är modus operandi hos alla liberaler.

  Men om du vill svarar jag ärligt och uppriktigt på alla frågor och missuppfattningar du kan tänkas ha om nationalismen som ideologi.

  • Hej Leif och tack för din kommentar,
   jag har som policy att godkänna alla kommentarer som inte är olagliga, kränkande eller snaskiga. Ditt inlägg tycker jag passerar med god marginal så varsågod att kommentera.
   Må gott
   Frej

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s