När moralen blir övergrepp

Prinsesspartiets korståg mot den blinda dogmen fortsätter…
I flera av dagens tidningar kan vi läsa att en rapport från tankesmedjan PRA (Boston) anklagar Kristna influenser för att bedriva kolonisation i Afrika. 

Den Kristna Amerikanska högern har öppnat nya kontor i flertalet länder och man bedriver en stark propaganda som underblåser homofobi och abortmotstånd och användande av preventivmedel som skydd mot HIV. Denna ”Kulturella Kolonisation” uppmuntrar befolkningen att se på homosexualitet som någonting ”oafrikanskt” som introducerats av västerlänningar. Detta, trots vetskapen att flera Afrikanska länder överväger lagar för dödsstraff för homosexualitet.

I takt med att moderniteten och postmoderniteten upplyser människor i större delar av världen, söker sig cyniska krafter mot regioner där infrastrukturen och bildningsnivån är låg. På platser som drabbats av katastrof och krig till den grad att man griper efter halmstrån för tröst, nedstiger dessa falska hjälpare med blind dogm och en människofientlig ”moral” istället för äkta hjälp i form av utbildning, medicin, infrastruktur och sexualundervisning och liknande. När flocken sviker på hemmaplan letar man nya får och grönare betesmarker och sannerligen finner vidskepelsen en bördig grogrund i krigets och torkans brända, uttorkade  jord.

För människor som lever i misär, som behöver förbrödring, tolerans och äkta hopp om en bättre morgondag, blir denna typ av moralisk kolonisation ett övergrepp. Är du hungrig? Här ta en bibel… Värre ändå är att man förespråkar en människosyn och en världsbild som bygger på en flertusenårig ondska som inte kan verifieras på något annat sätt än att ”Abraham och Moses sade att det var så, vi litar på dem”. Enligt den ursprungliga artikeln i The Guardian försöker dessa Kristna grupper utmåla Människorättsliga organisationer som en ny typ av påtvingad kolonisation som kommer med anti-afrikanska idéer. Man försöker alltså aktivt BEKÄMPA att den Afrikanska kontinenten träder fram som en emanciperad, fri kulturell medaktör i det internationella samfundet. Moder Afrika blir med andra ord inte kvitt Slavägarna, övergreppen antar bara mer subtila former.

Den rovgiriga Kristenheten är en ulv i fårakläder som ger sken av att hjälpa men som skapar större smärta i slutändan. Det är min önskan, min tro och mitt hopp att människorna snart ska överge den vidskepelse och de doktriner som skapar avgrunder mellan dem som borde vara bröder och systrar.

Amen

Frej von Fräähsen

följ mig på twitter

Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s