Bollkoll = Tolerans Noll?

Rött kort till homohatarna står det som rubrik på Aftonbladets ledarsida idag.

I artikeln skriver Daniel Swedin om den demokratiska katastrof som Ukraina ur många aspekter är. Vidare föreslår han att huvudpersonerna i spektaklet, fotbollsspelarna samt andra höjdare inom sporten, ska stå upp för grundläggande mänskliga värden och på något sätt markera att man inte stöder regimens förtryck.

Reaktionerna låter inte vänta på sig…
Efter den första förfärade och chockade tystnaden, rasslar det till i artikelns kommentarsfält och helvetet brakar löst. hysteriska och upprörda supporters dundrar fram att fotboll minsann inte ska handla om några

”halvnakna gaymänniskor med fjädrar i stjärten [som] paraderar bland små barn på gatorna.”

En annan kommentator menar att man ska ägna sig åt sporten och inte åt ”tjafs”. Åter en annan säger:

”Så det ska vara fritt fram med fri vilja att vara gay, och sen tvingar vi våra fotbollsspelare som inte är ett dugg intresserade av det att ta ställning. Jo men det är ju en rättvis värld! Åk ner å demostrera själva istället för att klaga på andra.”

Flera av kommentatorerna tycker man ska skilja på sin yrkesroll och sina privata värderingar, dvs hålla käften och bara göra jobbet.

Personligen blir jag beklämd över den råa och hjärtlösa jargongen som råder. Dessa engagerade fans, av en lagsport med traditioner, tycker inte det är viktigt att dessa killar som tjänar enorma summor pengar ska markera mot förtrycket. Dessa bekväma Svenska män (i huvudsak), som sitter med sexpacket och chipspåsen inom bekvämt räckhåll, tycker inte det är viktigt att fotbollsstjärnorna tar sitt ansvar och medvetet träder fram som de förebilder de trots allt är för en enormt stor del av världens befolkning. Dessa bekväma Svenska män, tycker att några killars jakt på ett runt objekt är viktigare, i det stora hela, än att människor förföljs, misshandlas och mördas på grund av en regim som inte har ”utrymme” för dem som är annorlunda. Att misären ökar i form av prostitution, till följd av de ditresta sportintresserades köttsliga lustar, verkar inte heller vara särskilt upprörande bland gemene man.

Självklart kan ingen, om man verkligen VERKLIGEN skulle vara ärlig, påstå att fotboll är viktigare än sin nästas frihet och välmåga. Vill man fortfarande hävda motsatsen så får man stå ut med att sorteras under kategorin: ”Själviskt äckel”.

Frej von Fräähsen

Annonser

7 reaktioner på ”Bollkoll = Tolerans Noll?

  1. Tack!!!
    Jag tror – mitt i eländet – att flera av de mest rabiata kommentatorerna är såna som inte vet ett skit om fotboll. De vill bara trolla.
    Den som kollat fotboll i många år vet att det kan vara en i äkta mening förbrödrande och försystrande sport som raserar fördomar. Själv ser jag fram emot Gothia Cup i Göteborg – unga spelare från all världens hörn träffas och det handlar inte bara om fotboll…

    • Tack själv för dina kloka ord. Det handlar trots allt om laganda och det är ju detta, i vidare bemärkelse, det handlar om. Alla spelare i laget ”mänskligheten” ska få samma möjligheter och rättigheter 🙂 Må gott

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s