SD starkt framåt i mätning

SD starkt framåt i mätning

Sverigedemokraterna jublar över att en färsk mätning tycks visa att allt större delar av Sveriges befolkning har gått på deras propaganda. SD’s partisekreterare Björn Söder triumferar på twitter och berättar att man nu är landets tredje största parti. En av SD’s riksdagsledamöter, Sven-Olof Sällström, inflikar med ett optimistiskt ”10% i sentio och 8,7% i united minds. Det går frammåt!”Dessa herrar är lyckliga över att deras ideologi av dåligt maskerat hat, misstänksamhet och intolerans sprider sig i de djupare folkskikten. Senare twittrar Björn Söder att man bör uppmärksamma ”extremvänsterns” våld mot SD. Det är mycket lustigt eftersom partiet MANGRANNT(!!!) röstade EMOT Riksdagens förslag för en ”handlingsplan för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism.” Alla andra partier och alla andra riksdagsledamöter röstade för.

Det KAN ju vara så att SD’s väljarbas är överrepresenterade i våra fångvårdsanstalter och alltså själva gillar att slåss lite ibland?
Snart kommer historien upprepas och det blir dags för alla dissidenter, fikusar, konstnärer, intellektuella att ”rymma af landet”, det är ju trots allt råttorna som lämnar ett sjunkande skepp först…
Facepalm på Svenska folket.
Annonser

3 reaktioner på ”SD starkt framåt i mätning

 1. Jag är 67 år och gruppledare för SD i Sundbyberg. Jag är nazist, fascist, främlingsfientlig och kriminell i största allmänhet. Min hustru Manora kommer från Laos. Vi har inte barn tillsammans, men adderat från tidigare äktenskap blir det tre barn och fyra barnbarn med ”invandrarbakgrund”.

  Medlemmarna i SD Sundbyberg är till 40% själva invandrare. Chile, Danmark, Finland, Frankrike, Kina, Laos, Rumänien, Serbien, Ungern, Thailand och Österrike. Vi har 5 kommunalt förtroendevalda varav 40% invandrare (Laos, Serbien).

  Rörande hur många SD-medlemmar, som sitter på fångvårdsanstalt, vet jag inget, för jag har aldrig varit där. Såvitt jag vet har SD sedan partiet bildades aldrig utövat våld mot någon utomstående.

  Igår firades nationaldagen på Golfängarna i Sundbyberg. Jag kunde inte delta, för att det är svår terräng för rullstol. Men jag värmdes av ett telefonsamtal med hälsningar både från moderater och socialister, som frågat efter mig och önskat mig det bästa.

  Idag släppte sonen Max av mig vid restaurangen .Jag lyckades ta steget upp till uteserveringen utan hjälp. G serverade en öl. Han kommer från fjärran land och hatar utländska bidragstagare. ”Vi som kom hit på 1970-talet skall jobba aschlet av oss för att försörja de bidragssugande kath-tuggarna”.

  Jag krönte dagen genom att med rollator gå hem för s a s egen maskin 500 meter utan rast.

  Med tillöskan om en behaglig sommar

  Stellan Bojerud
  Fd riksdagsledamot (SD)

 2. Tack för din kommentar Stellan.
  Jag förstår att SD’s väljarkrets är brokig och varierad då den, precis som i alla andra partier, består av människor. Och jag förstår att dessa människor också är goda, arbetande, skattebetalande medborgare.

  Din kommentar får mig att skämmas lite eftersom jag inte är hjärtlös och kategorisk och jag ber dig personligen om ursäkt ifall jag sårade dig. MEN Problematiken med SD i offentliga sammanhang är att man ensidigt och ibland kryptiskt driver en linje vars retorik låter oroväckande. Flera marknadsföringsprojekt (Den berömda filmen om ”invandrarbromsen” och grötrimsfilmen om hedersvåld” tex) har varit så tvivelaktiga att man får direkt gåshud av att se dem. Eftersom jag vill att detta land ska vara till för ALLA som bor här, och det gäller så klart dig Stellan också, så blir jag direkt förfärad över hur retoriken hårdnar människor emellan.

  Vi ser dagligen hur förtroendevalda för SD (inte alla, nej, det är sant) gör bort sig i media genom att begå våldshandlingar, fiffla, iscensätta ”hatbrott” mot sig själva och göra främlingsfientliga uttalanden som de sedan tar tillbaka när de upptäcker att det inte föll i bördig mylla som de hade hoppats.

  Jag säger nu inte att alla andra partier består av några små änglar som bara sitter och vill andras bästa. Vi har även rika exempel på politiker från andra ideologier som trampar i klaveret MEN det oroande är att SD, som representerar en mindre del av populationen, har större procentuell andel av klavertrampare. Detta parad med en retorik som talar om hur farlig invandringen är, är helt enkelt inte trovärdig. Är man per automatik ”bättre” om man som Svensk gör kriminella handlingar till skillnad från motsvarande från en invandrad/ nySvensk?

  Sverigedemokratin klagar ofta över att man är missförstådd, misstolkad och miss-representerad, men ansvaret här vilar på de egna väljarna att välja förtroendevalda som är stabila och som inte handlar i affekt. Vi har sett hur flera riksdagsledamöter från SD gång på gång uttalar sig på ett sätt som andra helt enkelt inte kan ställa upp på, dvs eftersom uttalandena är kryptiska kan vi inte annat än tolka dessa som att man är just främlingsfientlig och har en sinister agenda. Då är det dags att ta bladet från munnen och träda fram tydligare om man känner sig missförstådd.

  Personligen hoppas jag på ett samhälle där alla Svenskar får vara med, oavsett etnicitet, tro, sexualitet och funktionsgrad. Personligen blir jag topp tunnor rasande för att du Stellan inte kunde vara med och fira nationaldagen i ett handikapp-ovänligt samhälle. Jag hoppas att alla som bor på jordplätten Sverige snart ska kunna umgås fritt, värdigt och nyfiket på varandra.

  Må gott och gör gott
  Frej von Fräähsen

 3. Nädå farbror Frej! Inte känner jag mig sårad. Jag är nämligen så van att bli begabbad, att det är vardagsrutin. Jag är däremot charmad av öppenheten i ditt svar.

  Att förneka personalproblem inom SD går inte. Partiets framgångar matchas inte av motsvarande tillströmning av politiskt kunniga medlemmar, som är lämpade som nämndledamöter m m. Personer med politiskt intresse och kunnande har i stor utsträckning redan engagerat sig i något annat parti.

  Vi har alltså en klart ojämn kvalitet på våra ledamöter och på vissa orter vakanser. Jag har själv inte upplevt att SD:are har varit främlingsfientliga annat än att media med jämna mellanrum återgivit olämpliga uttalanden, vanligtvis från tämligen okända lokalpoilitiker.

  SD kritiserar inte invandrare utan den av svenska myndigheter förda migrationspolitiken. Enligt den gamla soldatinstruktionen ”för mycket och fel sort”. Neka 24 välrenommerade afghantolkar, som riskerar livet för Sverige och samtidigt släppa in 150.000 svårintegrerade somalier.

  SD välkomnar flyktingar, som uppfyller UNHCR:s och EU:s kriterier samt av UNHCR uttagna kvotflyktingar. Det måste även finnas en ventil för udda ärenden av känslig art. Vidare viss arbetskraftsinvandring (dock ej reklamutdelare från Uzbekistan). Men stora volymer bidragstagare vill vi undvika.

  Din sluthälsning. Min farfar skrev 1944 i min dopbok: ”Tål intet ont i världen, men var glad åt allt godt!”

  Hälsar dig

  Stellan

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s