Inga rondellhundar i riksdagen – Sverigedemokratins hysteriska dödsryckningar

I en artikel i dagens DN

rapporteras att  Björn Söder, Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, inkommit med ett förslag om att ställa ut Lars Vilks teckningar av profeten Muhammed som rondellhund i riksdagen. Syftet skulle vara att stå upp för yttrandefriheten som en av de grundläggande rättigheterna i Sverige. Tack och lov har alla av riksdagspartierna (med undantag av Moderaterna) med emfas sagt nej till förslaget  och avfärdat det hela som trams.

Sverigedemokratin framstår som allt mer desperat i sina försök att provocera fram reaktioner så att de kan rättfärdiga sin politik och egentligen liknar de mest av allt en riktigt elak skitunge som inte kan låta bli att dra sina klasskamrater i håret när inte fröken ser på. Kanske är man i själva verket så naiv att man tror att övriga Riksdagen och Svenskarna ska tillskriva Sverigedemokraterna äkta omtänksamhet om demokratiska och humana värden? Well here’s news for you SD:

Man kan inte med hedern i behåll argumentera för yttrandefrihet och samtidigt aktivt arbeta för att förminska andras rättigheter till densamma. Det är helt okej att uttrycka sin åsikt så länge som man inte avviker från normen (Svensk, Vit, Heterosexuell) tycks vara partilinjen. Och man stannar inte där, man vill uppenbarligen aktivt förtrycka andra grupper. Hur ska man annars tolka Björn Söders förslag att ta in rondellhundarna i Riksdagen?
Är det ett sätt att värna demokratiska principer, eller bara ännu en flätryckning från en elak skitunge som borde få kvarsittning? (Dock förhoppningsvis inte ÄNNU en mandatperiod i Riksdagen)

Nej det syns mig som att Sverigedemokratin genomlider sina dödsryckningar och i ren desperation griper efter halmstrån för att hålla sig kvar i de offentliga sammanhangen. Antagligen försöker man provocera fram en öppen konflikt bara för att dölja det faktum att man faktiskt inte har någon egentlig politik.

Annonser

En reaktion på ”Inga rondellhundar i riksdagen – Sverigedemokratins hysteriska dödsryckningar

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s