På gott och ont har vi bara varandra

På gott och ont har vi bara varandra
vi sitter i samma båt, andas samma växthusgasberikade atmosfär, drabbas av samma välfärdssjukdomar och samma grad av habegär efter senaste lilla prylen. En del har turban, en del har plommonstop, en del har burqa en del har tomteluva. En del människor har bruna ögon och en del har blå eller gröna.
Somliga människor föredrar kött och andra är hårdnackade vegetarianer. Vissa kallar sin gud Allah, andra kallar Honom (?) för Jesus medan ytterligare andra kallar Henom ”Marknaden” eller E=mc2
Det enda vi med säkerhet kan veta är att vi inget vet.. Heliga böcker, användarmanualer och formelsamlingar med matematiska genvägar kan bara peka oss i en riktning. Resan som pekas ut måste vi göra själva. När vi misstar resebeskrivningen för resan själv, när vi tror att vi är permanent framme vid målet för att vi anslutit oss till den mest högröstade falangen- då stänger vi ner kommunikationen och håller för öronen och viskar bingo, bingo, bingo, till dess ridån går ner och vi lämnar jordelivet som vi varit alltför upptagna för att leva.
Tänk om alla kunde vara precis där de är, perfekta som de är, öppna för nuet och medmänniskan? Tänk om alla kunde tillskriva varandra samma mått av mänsklighet som de själva tycker att de besitter? Kanske vi då skulle slippa peka finger åt varandra och istället ge varandra handen.
Ibland gör eller säger jag något dumt, jag erkänner det och erkänner ditt privilegie att göra detsamma 🙂
Här är näven, ta den eller låt bli/ Prinsesspartiet
Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s