Prinsesspartiet sjunger tanternas lov :)

Jag har en tantfetisch!
Eller nja, kanske inte bokstavligen men gillar skarpt alla sorters tanter: alltifrån små rynkiga gummor till artsy pojkar som med fräknarna käckt på svaj virkar lapptäcken eller syltar/ saftar sig igenom vintern.
Tanter av modellen: Dam i övre medelåldern och uppåt (återfinns även i lägre åldrar) är spännande och roliga eftersom de ofta har kommit till en punkt i livet då de rent ut sagt ger blanka fasen i konvenanser eller att leva upp till roller och förväntningar. Dessa små änglalika (nåja..) kreatur återfinns i alla möjliga sammanhang: Bingohallen, Lokala Teaterföreningen, Kyrkkören, Bibblan, fallskärmsklubben eller varför inte på kantarellsafari med en matsäck bestående av prickigkorvmacka och en hela whiskey. Tanten av idag tynar inte bort i en obskyr tillvaro av respektabel ödmjukhet. På äldre dar lär hon sig svära på sju språk, röka vattenpipa och dansa salsa med 40 år yngre män från ett hetare klimat! Vågar jag nämna att Tanten, med ett långt och spännande liv under bältet, har tillräckligt med intressant konversation i sig för att underhålla vintertrötta eller baksmällda människor när de behöver lite tröst i snöblasket?
Tanter av modellen: Män i alla åldrar
Dessa tanter, oberoende av ålder, är då män med arketypiska drag av gammal dam. Katter, raggsockor, handväskor och ett enormt batteri av exotiska kryddor i kryddhyllan är möjliga igenkänningstecken. Den manlige tanten lyssnar antagligen inte på Lady Gaga eller Britney (om det inte är ett postmodernistiskt medvetet val att vara lite populärkulturell). Antagligen är den manlige tanten inte sminkad från topp till tå eller utstyrd i vadhelst man hittar på H&M’s hyllor just den här säsongen. Tantmannen (kanske nåt för Saol inför 2011?) är härligt charmslarvig med sitt yttre (fast på ett MYCKET medvetet sätt) och han odlar flera pikanta intressen som kanske inte så ofta återfinns hos sina mer stereotypa könskollegor.
Tanten – The new black!
Jag gillar tanter av alla kategorier. Är du en tantman så har du halva inne Flört
Prinsesspartiet
Annonser

Kommentera artikeln

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s